Ειδησεογραφικό site

Ντέισελμπλουμ: Εν αναμονή των ελληνικών θέσεων

33

Εν αναμονή των θέσεων της νέας ελληνικής κυβέρνησης θα βρίσκονται οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντέισελμπλουμ ο οποίος μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης δήλωσε πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών είναι έτοιμοι να συνεργαστού με τη  νέα ελληνική κυβέρνηση, ώστε να διατηρηθεί η χώρα σε τροχιά ανάκαμψης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που επακολούθησε του σημερινού Eurogroup, ο Ντέισελμπλουμ αφού συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική του νίκη, ανέφερε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον επόμενο υπουργό Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, οποίος του κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.

Ωστόσο ο Ντέισελμπλουμ προειδοποίησε ότι κύρια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν εξαφανίσθηκαν μέσα σε μια νύχτα, αναφερόμενος στη χθεσινή εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε ότι το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί κατά την επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 16 Φεβρουαρίου, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερα στοιχεία για την πρόοδο που έχει συντελεστεί σχετικά με την παράταση ή όχι του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας.

Επανέλαβε όμως την πάγια θέση των Ευρωπαίων για τήρηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας απέναντι στους εταίρους της.

Σε ερώτηση για το πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Ελλάδα, δήλωσε πως δεν μπορεί να απαντήσει αφού αναμένονται οι θέσεις της νέας κυβέρνησης και είναι αυτές που θα καθορίσουν το τι θα γίνει με την τρόικα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.