Ειδησεογραφικό site

Ντάισελμπλουμ : Η Ελλάδα πραγματικά προοδεύει

41

Τα εύσημα στην Ελλάδα για την πρόοδο που καταγράφει απέδωσε σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στην οικονομική και νομισματικής επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα στήριξης , αλλά και σε όλα τα επίκαιρα θέματα που επηρεάζουν την οικονομία της ζώνης του ευρώ όπως η υπό διαμόρφωση τραπεζική ένωση και οι γεωπολιτικές εξελίξεις , όπως το θέμα των κυρώσεων προς τη Ρωσία.

Για την ελληνική οικονομία ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «στην Ελλάδα είναι σε εξέλιξη μια πραγματική πρόοδος», ενώ για την Κύπρο ανέφερε πως εφαρμόζει σταθερά το πρόγραμμά της.

Ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ παραμένει πολύ εύθραυστη και άνιση και ότι οι πρόσφατες εξελίξεις υπογραμμίζουν την ανάγκη να δοθεί ώθηση για μια μεταρρυθμιστική και αναπτυξιακή ατζέντα.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η εποπτεία των δημοσιονομικών πολιτικών των 18 χωρών που μοιράζονται το ευρώ πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι δημοσιονομικές πολιτικές θα πρέπει να εφαρμοσθούν με τρόπο πιο φιλικό προς την ανάπτυξη.

Ο ίδιος είπε πως η τραπεζική ένωση της ΕΕ είναι εγχείρημα ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη, ενώ για τις κυρώσεις προς τη Ρωσία είπε πως είναι «αποτελεσματικές».

Τα σχόλια είναι κλειστά.