Ειδησεογραφικό site

Ντάισελμπλουμ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξάμηνης παράτασης του Μνημονίου

38

Υπάρχει πιθανότητα το ελληνικό πρόγραμμα να παραταθεί ακόμα και για έξι μήνες. Αυτό το ενδεχόμενο άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στο σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Σήμερα θα ακούσουμε τους θεσμούς που απαρτίζουν την τρόικα για να δούμε τι πιστεύουν, πόση πρόοδος έχει γίνει και ποιες περαιτέρω δεσμεύσεις έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση και σε αυτή τη βάση θα αποφασίσουμε αν μπορούμε να ολοκληρώσουμε πριν τελειώσει η χρονιά ή αν θα χρειαστεί κάποια παράταση. Παραμένει ακόμη ένα ανοιχτό θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ο Ολλανδός αξιωματούχος δήλωσε επίσης καθόλου σίγουρος και πολύ ανήσυχος για την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι τα περιθώρια είναι ασφυκτικά.“Όχι δεν νοιώθω καθόλου σίγουρος. Είμαι πολύ ανήσυχος για τα χρονικά περιθώρια και πιστεύω ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να προσπαθήσουν όσο πιο πολύ μπορούν για να καλύψουν όσο περισσότερη απόσταση μπορούν μέχρι το τέλος του χρόνου”.

Διαβάστε ακόμα: Σήμερα το Eurogroup που θα κρίνει την παράταση του Μνημονίου

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.