Ειδησεογραφικό site

Νοίκιαζαν δωμάτια και ξάφριζαν τους γείτονες!

32

Με πλαστά στοιχεία ταυτότητας νοίκιαζαν αυτοκίνητα και δωμάτια σε ξενοδοχεία και, όταν διαπίστωναν ότι απουσίαζαν οι ένοικοι των γειτονικών, τα παραβίαζαν και άρπαζαν τα μικρά χρηματοκιβώτια με ό,τι περιείχαν ένας 24χρονος Σύρος και ένας 35χρονος Γάλλος που δρούσαν κυρίως στη Ρόδο αλλά και στην Κω.

Όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κλήθηκαν για την κλοπή χρηματοκιβωτίου από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιαλυσό, εντόπισαν τον 24χρονο και τον προσήγαν ως ύποπτο. Εκείνος τους έδειξε ένα δελτίο ταυτότητας των γαλλικών αρχών που ήταν παραποιημένο κι έτσι συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και διαρρηκτικά εργαλεία. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου και ο 35χρονος συνεργός του, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν χρήματα και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Από την προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι τις τελευταίες 20 ημέρες οι δυο αλλοδαποί είχαν διαπράξει 21 κλοπές στη Ρόδο και μια στην Κω, από τις οποίες είχαν αποκομίσει μετρητά, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα και ταξιδιωτικά έγγραφα αξίας 60.000 ευρώ! Στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχαν νοικιάσει με ψεύτικα στοιχεία διαμονής, βρέθηκαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, αντικείμενα και χρήματα, ενώ η υπόλοιπη λεία τους εντοπίστηκε σε ένα κτήμα όπου την είχαν κρύψει σε μια αυτοσχέδια «καβάντζα» κάτω από πέτρες!

Όλα τα κλοπιμαία φυλάσσονται για να εντοπιστούν οι δικαιούχοι τους, ενώ μέρος τους αναγνωρίστηκε από τους ιδιοκτήτες τους και τους αποδόθηκε. Οι δυο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου που τους άσκησε ποινική δίωξη για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία πιστοποιητικών και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση και κρατούνται για να απολογηθούν στην ανακρίτρια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.