Ειδησεογραφικό site

Νετανιάχου σε Τσίπρα: Η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει

36

Στα κοινά συμφέροντα που έχουν Ελλάδα και Ισραήλ αναφέρθηκε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ.

Όπως είπε ο κ.  Νετανιάχου, «οι προκλήσεις είναι πολλές μπροστά μας και έχουμε να κάνουμε με πάρα πολύ βίαιες δυνάμεις, αλλά έχουμε κοινά συμφέροντα για να δούμε ποιες είναι οι ευκαιρίες, προσπαθώντας να αποφύγουμε τους κινδύνους».

«Πρέπει να δούμε το πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για να διατηρήσουμε την παγκόσμια ασφάλεια και να πατάξουμε την τρομοκρατία», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι υπάρχει «σύμπνοια πνεύματος»μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αναφέρθηκε, όμως, και στην ελληνική οικονομία, λέγοντας πως αναγνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα.

«Θεωρώ ότι οι δυσκολίες αυτές είναι πολύ μεγάλες, αλλά θεωρώ ακόμη ότι η οικονομία θα επανέλθει», σημείωσε ο κ. Νετανιάχου και πρόσθεσε: «έχουμε μΙα πολύ καλή και συνεχώς αναπτυσσόμενη συνεργασία με την Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Νετανιάχου για την υποδοχή και τα καλά λόγια που είπε για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Όπως ανέφερε, «είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών», όμως όπως τόνισε, «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τομείς στους οποίους θα μπορούσαμε να εστιάσουμε περισσότερο».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, Ελλάδα και Ισραήλ διαθέτουν τεράστιες δυνατότητες ενεργειακής συνεργασίας καθώς και μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στην έρευνα, την εξόρυξη και στην μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.