Ειδησεογραφικό site

Νετανιάχου για την κτηνωδία στο Παρίσι: Απαιτείται παγκόσμια απάντηση

43

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ  Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο πλαίσιο συνάντησης του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας Μπόργκε Μπρέντε σε επίσημη επίσκεψη του δεύτερου, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στην Ευρώπη και έκανε έκκληση για κοινή δράση.

Η συνάντηση των δύο πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ το πρωί της Πέμπτης. Στο τέλος της συνάντησης φυσικά έγινε αναφορά στις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, όπου 12  άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Από τη πλευρά του ο Ισραηλινός Πρόεδρος προχώρησε στις εξής δηλώσεις στέλνοντας συλλυπητήρια, δίνοντας μήνυμα υποστήριξης αλλά και καλώντας σε κοινή δράση:

«Η προσοχή του κόσμου είναι τώρα εστιασμένη στη σφαγή που εκδηλώθηκε στο Παρίσι».

«Το Ισραήλ συντάσσεται με όλα τα ελεύθερα κράτη στην καταδίκη της χθεσινής κτηνωδίας στη πρωτεύουσα της Γαλλίας. Εκφράζουμε τη βαθιά συμπάθια μας στη κυβέρνηση της Γαλλίας και τον κόσμο της Γαλλίας. Στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές μας για μια γρήγορη ανάρρωση στους πληγέντες.»

«Οι χθεσινές δολοφονικές επιθέσεις στην ελευθερία της έκφρασης ξεκάθαρα δείχνουν την  περιφρόνηση του ριζοσπαστικού Ισλάμ για τις αξίες που υποστηρίζουμε. Είμαστε ευτυχείς  για την ελευθερία και την ανεκτικότητα, αυτοί υμνούν την τυραννία και τον τρόμο. Μέσω αυτού του τρόμου προσπαθούν να επιβάλουν ένα νέο μεσαίωνα στην ανθρωπότητα.¨

Έκκληση για συνεργασία στην Ευρώπη

«Αυτοί οι εξτρεμιστές είναι μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος και το γεγονός αυτό απαιτεί μια παγκόσμια απάντηση. Πιστεύω πως με τη δύναμη της  αποφασιστικότητας μας και την ενοποίηση των δράσεων μας, μπορούμε να νικήσουμε αυτή την απειλή στον πολιτισμό μας. Αυτό που χρειάζεται η μάχη ενάντια στον τρόμο είναι θάρρος, σαφήνεια και συνέπεια.

«Το Ισραήλ βάλλεται από ακριβώς τις ίδιες δυνάμεις που επιτίθενται στην Ευρώπη. Το Ισραήλ συντάσσεται με  την Ευρώπη. Να συνταχθεί και η Ευρώπη με το Ισραήλ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.