Ειδησεογραφικό site

Νεολαία ΠΑΣΟΚ: Χρέος η αναγνώριση του συμβολισμού του Αλέξη Γρηγορόπουλου

45

 «Είναι χρέος κάθε νέου ανθρώπου, κάθε ενεργού πολίτη να αναγνωρίζει το συμβολισμό του Αλέξη Γρηγορόπουλου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη συμπλήρωση των έξι χρόνων από τη δολοφονία του.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο θάνατος του 15χρονου Γρηγορόπουλου από τη σφαίρα αστυνομικού στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 ήταν μια από τις πιο μελανές σελίδες της μεταπολιτευτικής Ιστορίας της χώρας μας.

«Ο τραγικός χαμός ενός 15χρονου παιδιού έφερε και πάλι στο προσκήνιο το ζήτημα της αστυνομικής αυθαιρεσίας στη χώρα μας» σημειώνει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ και  κάνει αναφορά στις μέρες που ακολούθησαν λέγοντας πως εκείνη «η εξέγερση» έδειχνε  τα υγιή αντανακλαστικά της νέας γενιάς, που είδε έναν νέο μαθητή να δολοφονείται στυγνά και αδικαιολόγητα.

Ωστόσο επισημαίνει πως όσα ακολούθησαν τις μεγάλες ειρηνικές διαδηλώσεις, εξυπηρέτησαν μόνο το δόγμα: «Η βία γεννά βία» και αμαύρωσαν τα αιτήματα της νεολαίας, μετατρέποντας την δίκαιη αγανάκτηση σε φανατισμό και βιαιότητες.

«Έξι χρόνια μετά από το απόγευμα εκείνο του Δεκέμβρη που έπεσε νεκρός, τιμούμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ειρηνικά και μέσα από καθημερινό αγώνα για την προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέσα στα πλαίσια του Πολιτεύματος μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.