Ειδησεογραφικό site

Νεκρός τζιχαντιστής στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας

27

Ένας τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) σκοτώθηκε και 21 άνθρωποι συνελήφθησαν καθώς προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε στην τουρκική επαρχία Κιλίς, σε μια περιοχή όπου, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, η Ουάσινγκτον και η Άγκυρα σχεδιάζουν να διεξαγάγουν μια επιχείρηση με στόχο να καταστήσουν ασφαλή τα βόρεια σύνορα της Συρίας.

Εννέα από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν ήταν παιδιά, ανέφερε ο τουρκικός στρατός στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η Τουρκία και οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να κλιμακώσουν τις επιχειρήσεις τους με στόχο να εξαλείψουν την παρουσία του ΙΚ σε μια λωρίδα της βόρειας Συρίας που είναι παράλληλη με τα συροτουρκικά σύνορα τις επόμενες ημέρες, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Η δράση εναντίον των τζιχαντιστών αποκτά νέα ένταση μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 129 άνθρωποι και τη συντριβή ενός ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά τον περασμένο μήνα που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή 224 άνθρωποι. Τα αεροσκάφη τόσο της γαλλικής όσο και της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας κλιμάκωσαν τις αεροπορικές επιδρομές τους στη Συρία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.