Ειδησεογραφικό site

ΝΔ: Μαίνεται ο υπόγειος πόλεμος για την ηγεσία

83

Toυ Γιάννη Χρηστάκου

Σε θολό τοπίο κινείται η ΝΔ μπροστά στις καταιγιστικές εξελίξεις που έρχονται , καθώς παραμένει στην επιφάνεια η εσωστρέφεια και ο υπόγειος ισχυρός πόλεμος μεταξύ σαμαρικών και αντισαμαρικών με στόχο την επόμενη μέρα στην ηγεσία του κόμματος. Ο Σαμαράς δεν δέχεται συζήτηση και θεωρεί ότι η υπόθεση «αλλαγή ηγεσίας» έκλεισε στις πρόσφατες συνεδριάσεις των οργάνων όπου ο ίδιος ζήτησε όποιος επιθυμεί να τον αμφισβητήσει να το κάνει και να κινηθούν οι καταστατικές διαδικασίες. Από την άλλη, οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι τονίζουν ότι ο Σαμαράς δεν τολμά το έκτακτο συνέδριο καθώς θα πρέπει, εφόσον έτσι νοιώθει, να επαναβεβαιώσει την προεδρία του μέσα από την διαδικασία της ψηφοφορίας από την οποία και ο ίδιος εξελέγη το 2009.

Στον στενό πυρήνα του προέδρου της ΝΔ παραδέχονται ότι το κόμμα σήμερα «δεν ακούγεται» και το αποδίδουν αυτό στο ότι υπάρχουν στελέχη που συντηρούν την εικόνα αμφισβήτησης του προέδρου, εγκλωβίζοντας έτσι ΜΜΕ και πολίτες να ασχολούνται κυρίως με αυτό το θέμα. Επίσης παραδέχονται ότι το κομμάτι της επικοινωνίας απέτυχε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και έχουν αρχίσει συσκέψεις για να το αντιμετωπίσουν. Κορυφαίο στέλεχος είπε στο «Κ» ότι «θα γίνουν τεράστιες αλλαγές και θα τα χτίσουμε όλα από την αρχή. Είχαμε μεγάλο πρόβλημα και δεν δόθηκε η προσοχή που θα έπρεπε, υπάρχει ευθύνη και σε πρόσωπα που ήταν κοντά στον πρόεδρο, τώρα όλα αυτά θα αλλάξουν».

ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ

Ποιοι όμως, κατά τους «σαμαρικούς», ευθύνονται για το ότι υπάρχει θολή εικόνα στη ΝΔ; Οι εξής τρεις: Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Δένδιας, Ευρυπίδης Στυλιανίδης. Το πρόβλημα πάντως, όποια ανάλυση κι αν κάνει η κάθε πλευρά, είναι υπαρκτό για τη ΝΔ και κυρίως αυτό που καταγράφεται στην ελληνική κοινή γνώμη είναι η άποψη των πολιτών για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρό της. «Αυτά αλλάζουν σε ένα μήνα» λένε στον τρίτο όροφο της Συγγρού, «δείτε ότι τον Σαμαρά δεν ενδιαφέρονται καν να τον ακούσουν, τον έχουν καταψηφίσει» απαντούν οι επικριτές του. Και στη μάχη αυτή, μπαίνουν τα χαρακτηρισμένα ιστολόγια. Προ ημερών δεν πέρασε απαρατήρητο το άρθρο του Μ.Α. (όλοι ξέρουν ποιος είναι) στο antinews υπό τον τίλο «ως πότε θα βλάπτουν τη ΝΔ οι υπονομευτές της» και η απάντηση από «tokentro» που φιλοξενεί φιλικά προς τον Ν. Δένδια άρθρα, με τίτλο « πρόεδρε, τι να σου κάνει ένα λασποblog, όταν το 60% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για σένα;»

Οι αμφισβητίες του Α. Σαμαρά συζητούν αλλά άκρη δεν βγαίνει, καθώς δεν υπάρχει ένα πρόσωπο στο οποίο να συγκεντρωθούν ισχυρές υποστηρικτικές δυνάμεις. Αρκετοί διαπιστώνουν κουνώντας με νόημα το κεφάλι ότι «αν δεν κινηθεί ο Καραμανλής» δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Και αυτό ο Σαμαράς το ξέρει καλά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.