Ειδησεογραφικό site

ΝΔ: Επετειακές εκδηλώσεις για τα 40χρονα, χωρίς την παρουσία άλλου αρχηγού κόμματος

26

Με δύο εκδηλώσεις, μία στη Χαλκιδική το ερχόμενο Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου και μία στην Αθήνα στις 4 Οκτωβρίου, η Νέα Δημοκρατία θα γιορτάσει τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή της.

Ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε ότι οι επετειακές εκδηλώσεις θα έχουν τρεις άξονες: Την ανάδειξη της ιστορικής προσφοράς της Ν.Δ., την εξωστρέφεια της παράταξης και τη συναισθηματική συστράτευση των ανθρώπων της παράταξης διαχρονικά.

«Απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα σε όσους πιστεύουν στις αρχές μας και στο όραμα για τη νέα Ελλάδα», τόνισε και έκανε λόγο για αφετηρία ανασυγκρότησης και διεύρυνσης.

Ο κ. Παπαμιμίκος διευκρίνισε ότι οι προσκλήσεις είναι ανοικτές σε όλους όσοι έχουν καταγράψει μεγάλη ή μικρή διαδρομή στη Ν.Δ. και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ανέφερε πως δεν είναι θέμα προσώπων, καθώς «τα πρόσωπα από μόνα τους αν δεν συνοδευτούν από νέες πολιτικές δεν σηματοδοτούν τίποτα».

Όπως είπε, προσκλήσεις δεν έχουν σταλεί ούτε σε κόμματα και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να παραστεί αρχηγός άλλου κόμματος στις επετειακές εκδηλώσεις, υπήρξε κάθετος: «Προφανώς αστειευόμαστε, μιλάμε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

«Απευθυνόμαστε κυρίως σε μεσαία στελέχη που μπορεί να έχουν αποστασιοποιηθεί -ακόμα και με δικά μας λάθη, αλλά και σε άλλους που πιστεύουν στο νέο όραμα της παράταξης», πρόσθεσε.

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση στη Χαλκιδική θα πραγματοποιηθεί στην ίδια αίθουσα που είχε πραγματοποιηθεί το πρώτο συνέδριο της Ν.Δ.. Η εκδήλωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και μετά τις 4 Οκτωβρίου θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις στελεχών και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Ερωτηθείς αν αυτό σημαίνει ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο ο γραμματέας της Ν.Δ. απάντησε πως στόχος είναι οι εκλογές να γίνουν το 2016. «Την κατάλληλη χρονική στιγμή ο Πρωθυπουργός θα προτείνει πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής για την Προεδρία της Δημοκρατίας και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του στο κοινοβούλιο», είπε.

Επίσης, ο κ. Παπαμιμίκος παρουσίασε το επετειακό σήμα της Ν.Δ., ενώ ανακοίνωσε τη λειτουργία της ιστοσελίδας 40xronia.nd.gr όπου θα αναρτώνται φωτογραφίες, επετειακό υλικό, καθώς και τη λειτουργία σελίδας στο Facebook με ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα διοργανωθεί και έκθεση φωτογραφικού υλικού, θα δημιουργηθεί επετειακό βίντεο, θα υπάρξει μια ειδική έκδοση για τα 40 χρόνια και θα δοθούν επετειακά pins.

Τα σχόλια είναι κλειστά.