Ειδησεογραφικό site

ΝΔ για εξαγγελίες υπουργών: Μας γυρίζουν πίσω και μας οδηγούν σε σύγκρουση με τους εταίρους

36

Σκληρή κριτική που δείχνει τις αντιπολιτευτικές της διαθέσεις ασκεί η ηγεσία της ΝΔ στις πρώτες εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο.

Με ανακοίνωση του εκπροσώπου της ΝΔ κ. Κώστα Καραγκούνη υποστηρίζει ότι οι πρώτες εξαγγελίες του κ. Τσίπρα και των υπουργών του γυρίζουν την Ελλάδα πίσω και οδηγούν με βεβαιότητα σε σύγκρουση με τους ευρωπαίους εταίρους ενώ δεν δικαιολογούν από πού θα καλύψουν τα δημοσιονομικά κενά που δημιουργούναι. Η ΝΔ θεωρεί ότι οι πρώτες εξαγγελίες δικαιώνουν την κριτική που ασκούσε προεκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Καραγκούνης ανφέρει ότι «οι πρώτες ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα φανερώνουν την αδυναμία του να καταλάβει το τι ακριβώς πάει να διαχειριστεί» και προσθέτει ότι «οι ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς σε κρίσιμους τομείς υποδεικνύουν ότι αναφέρονται σε ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων, που ήδη έχουν επιτευχθεί, γυρίζοντας την Ελλάδα στο παρελθόν».

Ειδική αναφορά κάνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ στην εξαγγελία των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για την διακοπή των ιδιωτικοποιήεων στην  ΔΕΗ, στον ΑΔΜΗΕ, στον ΟΛΠ, στα περιφερειακά αεροδρόμια, η επαναφορά των πλεοναζόντων δημοσίων υπαλλήλων, η επαναφορά του ασύλου και των αιώνιων φοιτητών, επισημαίνοντας ότι οι αποφάσεις αυτές θα οδηγήσουν την Ελλάδα, όχι μόνον σε σύγκρουση με τους εταίρους στην Ευρώπη, αλλά και με την κοινή λογική, όταν έσοδα που έχουν ήδη προϋπολογιστεί ακυρώνονται.

Στην ανακοίνωση του κ. Καραγκούνη αναφέρεται ακόμη: «Όταν ο κ. Τσίπρας μιλάει για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αφαιρώντας έσοδα δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ και ανακοινώνει ταυτόχρονα αντίστοιχου ύψους δαπάνες, έντιμο είναι να ενημερώσει τους πολίτες από ποιους πόρους θα χρηματοδοτήσει το κόστος των εξαγγελιών του, αλλά και τους κινδύνους που ανακύπτουν για την ισότιμη παραμονή της χώρας στο ευρώ».

Καταλήγει ότι «όσα είπε ο κ. Τσίπρας είναι εύκολα λόγια, που μπορεί να τα δικαιολογήσει κανείς σε μια νέα κυβέρνηση. Αλλά η κατεδάφιση όσων επιτεύχθηκαν σε μεταρρυθμίσεις και σε δημοσιονομική ισορροπία, καθώς και η αποδυνάμωση της αξιοπιστίας που κέρδισε η χώρα, δεν δικαιολογούνται, ούτε συγχωρούνται. Δυστυχώς, “το νέο μοντέλο διακυβέρνησης Τσίπρα” φαίνεται ότι θα δικαιώσει τις χειρότερες ανησυχίες μας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.