Ειδησεογραφικό site

Να φύγει ο Ερντογάν από το προεδρικό μέγαρο ζητά το Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων

63

Να εκκενώσει άμεσα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το πολυτελές παλάτι των 1.150 δωματίων, στο οποίο εγκαταστάθηκε μετά την μετάβασή του στην προεδρία της χώρας, ζητά με ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων της Άγκυρας.

Σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο αναφέρει, ότι τα αποτελέσματα των εκλογών, στις οποίες το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έχουν αποδείξει την έλλειψη νομιμότητας του πολυτελούς προεδρικού μεγάρου, το οποίο από την αρχή της κατασκευής του είχε προκαλέσει διαμαρτυρίες για το υψηλό κόστος του, που δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου υποστηρίζουν ότι έχει ξεπεράσει τα 270 εκατ. ευρώ.

«Το έθνος μας έχει δείξει με τα αποτελέσματα των εκλογών ότι το παλάτι είναι παράνομο, αφού έχει κτιστεί κατά παράβαση του νόμου και κατά της θέλησης του ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που ήθελε την περιοχή να παραμείνει δάσος (Ataturk Forest Farm). Η πιο σοβαρή απόφαση ότι το παλάτι είναι παράνομο, εκτός από τις δύο δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί, είναι το αποτέλεσμα των εκλογών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων της Άγκυρας.

Ο Tezcan Karakuş Candan, επικεφαλής του Επιμελητηρίου, δήλωσε ότι ο Ερντογάν, αλλά και τα μέλη της οικογένειάς του, που κατοικούν στο πολυτελές προεδρικό μέγαρο, θα πρέπει άμεσα να το εκκενώσουν.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση μετά το αποτέλεσμα των εκλογών και τα υψηλά ποσοστά του φιλοκουρδικού κόμματος, αφού το κόμμα του έχασε την αυτοδυναμία που θα επέτρεπε στον ίδιο να αλλάξει το σύνταγμα, ενώ ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου υπέβαλε ήδη την παραίτησή του στον Ερντογάν την Τρίτη το βράδυ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.