Ειδησεογραφικό site

Να ποιοι εκλέγονται από τα Επικρατείας με βάση τα γκάλοπ – Οι μετρήσεις δείχνουν 6κομματική Βουλή

43

Ψηφοδέλτια Επικρατείας με ισχυρούς συμβολισμούς παρουσίασαν τα πολιτικά κόμματα σε μια προσπάθεια να σηματοδοτήσουν άνοιγμα προς εκείνα τα τμήματα της κοινωνίας που θα τους εξασφαλίσουν την εκλογική επιτυχία.

Από την πλευρά της ΝΔ, επικεφαλής τέθηκε ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης συμβολίζοντας την επιθυμία δημιουργίας αστικού μετώπου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η έκπληξη ωστόσο βρίσκεται στην τρίτη θέση του επικρατείας όπου τοποθετήθηκε η δικηγόρος Νίκη Κεραμέως. Πρόκειται για προσωπικότητα εκτός κομματικών διαδρόμων με έντονη κοινωνική δράση. Εκτός λίστας βρέθηκαν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, Ανδρέας Παπαμιμίκος και Χρύσανθος Λαζαρίδης ενώ με την τοποθέτηση των Βασίλη Οικονόμου (4η θέση), Γρηγόρη Δεμέστιχα, Κώστα Χολέβα κ.α., επιχειρείται άνοιγμα προς ευρύτερες κοινωνικές ομάδες.

Αμφίπλευρο άνοιγμα επιχειρεί και ο κ. Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχει μόλις ένα κομματικό στέλεχος (σ.σ. ο εκπρόσωπος τύπου Π. Σκουρλέτης στην 3η θέση). Επικεφαλής τέθηκε ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, με την Κουμουνδούρου να εκτιμά ότι πρόκειται για την πιο «δυνατή» υποψηφιότητα των εκλογών.

Το ΠΑΣΟΚ τοποθέτησε επικεφαλής τον κ. Γιώργο Φλωρίδη ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί θετικό πρόσημο και στην δεύτερη θέση τον κ. Παναγιώτη Ρήγα. Το «Ποτάμι» όρισε επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Καρκατσούλη ο οποίος έχει βραβευτεί ως ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος διεθνώς. Η Χρυσή Αυγή τοποθέτησε τον ταξίαρχο ε.α. Δημήτριο Παπαεμμανουήλ. Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα δεν θα προσέλθει σε αυτές τις εκλογές ως γ.γ. του ΚΚΕ αλλά ως πρώτη στο επικρατείας ενώ επικεφαλής στους ΑΝΕΛ τοποθετήθηκε ο Τέρενς Κουίκ.

Η ΔΗΜΑΡ που θα συμμετάσχει στις εκλογές σε συνεργασία με τους Πράσινους τοποθέτησε τον γνωστό συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό ενώ το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου όρισε επικεφαλής της λίστας Επικρατείας τον πρώην διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια.

Πάντως, με βάση τον εκλογικό νόμο, τα ποσοστά των έως τώρα δημοσκοπήσεων και το ότι αυτές δείχνουν πως η Βουλή που θα προκύψει θα είναι εξακομματκή οι δώδεκα έδρες των επικρατείας θα κατανεμηθούν ως εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει 4 ή 5 έδρες. Αυτό σημαίνει ότι εκλέγονται οι Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Ράνια Αντωνοπούλου, Πάνος Σκουρλέτης, Αγλαϊα Κυρίτση, ο στρατηγός ε.α Νίκος Τόσκας ενώ μάχη θα δώσει η νομικός Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η ΝΔ 3- 4 έδρες: Θεόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκη Κεραμέως ενώ πιθανή είναι και η εκλογή του κ. Βασίλη Οικονόμου.

Πιθανότατα, από μία έδρα θα μοιραστούν τα υπόλοιπα τέσσερα κόμματα που οι δημοσκοπήσεις τα εμφανίζουν εντός Βουλής. Πρόκειται για τον κ. Π. Καρκατσούλη από το Ποτάμι, τον κ. Παπαεμμανουήλ της Χ.Α., τον κ. Φλωρίδη από το ΠΑΣΟΚ και την κ. Παπαρήγα του ΚΚΕ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.