Ειδησεογραφικό site

Νίκος Ανδρουλάκης: Ανάγκη συνεννόησης με τη ΔΗΜΑΡ για Κεντροαριστερά

54

Την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ με τη Δημοκρατική Αριστερά, αφού πρώτα η ΔΗΜΑΡ «σταθεί στα πόδια της», για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, εξέφρασε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στο BHMA FM ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ακόμη ότι η Κεντροαριστερά δεν είναι… καλσόν, υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα της Κεντροαριστεράς δεν είναι καλσόν, να το τραβάει ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί και στο τέλος να είναι μια σούπα που οδηγεί σε μια νεοφιλελεύθερη ατζέντα. Πρέπει να δομηθεί ένας πολιτικός, προγραμματικός λόγος και εκεί πιστεύω ότι μπορεί να συμβάλλει πολύ η ΔΗΜΑΡ, ώστε να μπορέσει να έχει συγκεκριμένες αιχμές για το πώς η χώρα θα σταθεί στα πόδια της μετά το Μνημόνιο».

Αναφερόμενος στον επικείμενο ανασχηματισμό ότι το σωστό είναι πρώτα να υπάρξει ανανέωση της πολιτικής ατζέντας και κατόπιν προσήλωση στα πρόσωπα που θα ενταχθούν στην κυβέρνηση.

«Εμείς, δεν θέλουμε να είμαστε ο κολαούζος της εξουσίας, είτε δίπλα στη ΝΔ είτε δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ και να υπάρχουν κάποιοι υπουργοί από το ΠΑΣΟΚ ες αεί – κάποιοι υπουργοί «χαϊλάντερ»… Σαν κουλτούρα, πρέπει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ να έχει πάντα υπουργούς και το ΠΑΣΟΚ να είναι πάντα στην εξουσία; Όχι βέβαια! Μπορεί να υπάρχει και στην αντιπολίτευση. Και να σας πω και κάτι; Αν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, ας συμμαχήσει στην κυβέρνηση με τη ΝΔ. Δεν μπορεί να δημαγωγεί συνέχεια στην πλάτη μας. Και ο κ. Σαμαράς που τα δύο πρώτα χρόνια το έπαιζε αντιμνημονιακός και ο κ. Τσίπρας που τέσσερα χρόνια τώρα το παίζει το ίδιο. Ας συγκυβερνήσουν, λοιπόν!», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.