Ειδησεογραφικό site

Νίκος Αλιάγας: Μιλώντας για την Ελλάδα

46

Πάντα με σοκάρει το χάσμα που υπάρχει μεταξύ αυτών που λένε στην Ελλάδα και τον τρόπο που οι δυτικοί δημοσιογράφοι παρουσιάζουν τα πράγματα. Είναι τελείως διαφορετικά. Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο»

Σχετικά με την ελληνική πραγματικότητα και την οικονομική κρίση μίλησε μέσα από τηλεφωνική επικοινωνία σε εκπομπή της γαλλικής τηλεόρασης ο Νίκος Αλιάγας.

«Πάντα με σοκάρει το χάσμα που υπάρχει μεταξύ αυτών που λένε στην Ελλάδα και τον τρόπο που οι δυτικοί δημοσιογράφοι παρουσιάζουν τα πράγματα. Είναι τελείως διαφορετικά. Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση φαντάζομαι», είπε ο παρουσιαστής στην εκπομπή «Reaction» στο Action 24 με αφορμή την εμφάνισή του στο κανάλι Canal+, όπου μίλησε με τον γνωστό οικονομολόγο, Thomas Piketty

Όσο για την άποψη που έχουν οι Γάλλοι για τη χώρα μας; «Έχουν περάσει από πολλά στάδια, από το στάδιο της αλληλεγγύης, κρίμα οι Έλληνες, να τους βοηθήσουμε, μετά ήρθε το στάδιο, μας έχετε κουράσει, τι θέλετε κι εσείς, μετά πέρασαν στο στάδιο τα πάνε καλύτερα οι Έλληνες, τη σώσανε, εμείς θα ‘μαστε χειρότεροι από τους Έλληνες και τώρα είναι στο στάδιο τι θα κάνουμε μαζί σας, τι γίνεται, γιατί έχουμε πρόβλημα μαζί σας τόσα χρόνια», είπε.

Τέλος, ο Νίκος Αλιάγας αναφέρθηκε και στο βιβλίο του «Ce que j’aimerais te dire», που ήδη έχει κυκλοφορήσει στη Γαλλία και είναι ένα γράμμα στην κόρη του, εξηγώντας «πώς η Ελλάδα με βοήθησε να ενταχθώ σε μια δυτική κοινωνία έχοντας γεννηθεί στη Γαλλία από μετανάστες γονείς και πως η ιδιαιτερότητα του καθενός μπορεί να τον κάνει δυνατό».

αρχείο λήψης

Τα σχόλια είναι κλειστά.