Ειδησεογραφικό site

Βραζιλία-Χιλή και Ολλανδία-Μεξικό τα πρώτα ζευγάρια στους «16»

78

Στη Μπραζίλια, το Καμερούν μπορεί να έβαλε δύσκολα στη Βραζιλία στο πρώτο μέρος, αλλά ο Νεϊμάρ ήταν εκεί και «καθάρισε» για την ομάδα του.

Ο Νεϊμάρ λοιπόν, άνοιξε το σκορ στο 17′ με πλασέ ύστερα από σέντρα του Λουίς Γκουστάβο. Δύο λεπτά αργότερα, επιχείρησε δυνατό σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο Ιτανζ. Σιγά-σιγά, το Καμερούν άρχισε να ανεβαίνει και να απειλεί τη Βραζιλία, που είχε προβλήματα στην άμυνα. Στο 25′ ο Ματίπ είχε κεφαλιά στο δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα, από σέντρα του Νιόμ ισοφάρισε!

Ο Νεϊμάρ όμως ήταν αποφασισμένος και με ωραία προσπάθεια στο 34′ έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ (2-1). Ηταν το 35ο γκολ του Νεϊμάρ με την εθνική ομάδα. Στο β’ μέρος, η Βραζιλία πέτυχε νωρίς το τρίτο γκολ (49′). Ο Νταβίντ Λουίζ έκανε σέντρα και ο Φρεντ από κοντά (ήταν σε θέση οφσάιντ) πέτυχε το 3-1. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Φερναντίνιο στο 84′.

Καμερούν: Ιτάνζ, Ν’ Κουλού, Ν’ Γκουέμο, Μουκάντζο (59′ Σαλί), Αμπουμπακάρ (72′ Γουεμπό), Μπεντίμο, Τσούπο-Μότινγκ (81′ Μακούν), Μ’ Μπιά, Ενόχ, Ματίπ, Νιόμ.

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Αλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρτσέλο, Χουλκ (63′ Ραμίρες), Παουλίνιο (46′ Φερναντίνιο), Φρεντ, Νεϊμάρ (71′ Γουΐλιαν), Οσκαρ, Λουίς Γκουστάβο.

Δίκαιη η πρόκριση για το Μεξικό

Στην πόλη Ρεσιφέ, το Μεξικό νίκησε 3-1 την Κροατία και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει στη φάση των 16 την Ολλανδία.

Δίκαιο το αποτέλεσμα, καθώς το Μεξικό ήταν καλύτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς είχε δοκάρι με τον Ερέρα στο 16′, ενώ ο διαιτητής Ιρμάτοφ από το Ουζμπεκιστάν αρνήθηκε πέναλτι στο 64′ όταν ο Σρνα απέκρουσε με το χέρι στην περιοχή το σουτ του Ερέρα

Όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο τελευταίο 20λεπτο. Στο 72′ από κόρνερ του Ερέρα ο Ράφα Μάρκες με κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γουαρδάδο να σκοράρει για το 2-0, ενώ στο 82′ ο Ερνάντες από ασιστ του Μάρκες πέτυχε το 3-0. Η Κροατία μείωσε με τον Πέριστς στο 87′ , ενώ στο 91′ ο ίδιος παίκτης σούταρε, αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Οτσόα. Η Κροατία τέλειωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ρέμπιτς στο 89′.

Κροατία: Πλετίκοσα, Βρσάλικο (58′ Κόβασιτς), Πράνιτς (74′ Γέλαβιτς), Πέρισιτς, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Σρνα, Μάντζουκιτς, Όλιτς (69′ Ρέμπιτς)

Μεξικό: Οτσόα, Ροντρίγκες, Μάρκες, Ερέρα, Λαγιούν, Ντος Σάντος (62′ Ερνάντες), Μορένο, Γουαρδάδο (84′ Φαμπιάν), Περάλτα (79′ Πένια), Αγιλάρ, Βάσκες

Η Ολλανδία νίκησε 2-0 τη Χιλή και πήρε την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο

Η Ολλανδία νίκησε στην Κουριτίμπα τη Χιλή 2-0 και ολοκλήρωσε τα παιχνίδια της στην Α’ φάση του Μουντιάλ με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς και την πρώτη θέση του 2ου ομίλου.

Ουσιαστικά, η Ολλανδία έπαιζε για δύο αποτελέσματα, καθώς ήταν αρκετή και η ισοπαλία για την πρώτη θέση. Αντίθετα, η Χιλή ήθελε μόνο νίκη, για αυτό και σε αρκετά σημεία του ματς φάνηκε να έχει περισσότερη διάθεση.

Οι δύο ομάδες είχαν αλλαγές και για αυτό στην αρχή το ματς δεν είχε ρυθμό και μόνο μετά το 20λεπτο είδαμε κάποιες φάσεις. Η Χιλή είχε δύο καλές φάσεις με τον Γκουτιέρεζ στο 22′ και το 44′ , ενώ η Ολλανδία έχασε καλή ευκαιρία με τον Ρόμπεν (35′), ο οποίος έκανε μία εξαιρετική κούρσα, αλλά σούταρε άουτ.

Το β’ μέρος είχε καλύτερο ρυθμό και τελικά η Ολλανδία κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ο Λίροϊ Φερ μπήκε στο ματς στο 75′ στη θέση του Σνάιντερ και δύο λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Γιάνμαατ. Το δεύτερο γκολ της Ολλανδίας σημείωσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντεπάι, ύστερα από ασιστ του Ρόμπεν.

Ολλανδία: Σίλεσεν, Φλααρ, Ντε Φρέι, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Γιάνμαατ, Σνάιντερ (75′ Φερ), Ρόμπεν, Κάουτ (89′ Κονγκολό), Λενς (69′ Ντεπάι), Βαϊνάλντουμ

Χιλή: Μπράβο, Μένα, Ίσλα, Σίλβα (70′ Βαλβίδια), Σάντσες, Βάργκας (81′ Πινίγια), Γκουτιέρεζ (46′ Μποσεζούρ), Μεντέλ, Χάρα, Αρανγκίζ, Ντίας

Νίκη… παρηγοριάς για την Ισπανία

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η Ισπανία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας αφού επικράτησε με 3-0 της Αυστραλίας, που επίσης αποχαιρετά την διοργάνωση, στην τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου. Τα γκολ για τους Ισπανούς σημείωσαν οι Βίγια (21΄), Τόρες (69΄) και Μάτα (82΄).

Με αρκετές αλλαγές στην αρχική της ενδεκάδα παρατάχθηκε η Ισπανία αφού ο Ντελ Μπόσκε αποφάσισε να κρατήσει μόνο τους Ράμος, Ινιέστα, Τσάμπι Αλόνσο και Άλμπα από αυτούς που είχαν ξεκινήσει στα άλλα δύο παιχνίδια. Ο αγώνας δεν είχε ρυθμό στο ξεκίνημα του με τους Αυστραλούς να είναι πιο κινητικοί και να πιέζουν.

Η πρώτη καλή ευκαιρία όμως ήταν για τους Ισπανούς με το σουτ του Βίγια στο 21΄ να περνάει ξυστά από το δοκάρι του Ράιαν. Στο 36΄ όμως ο Βίγια δεν αστόχησε και με εξαιρετικό τακουνάκι, μετά από ασίστ του Χουάνφραν, έκανε το 1-0.

Στην επανάληψη και πάλι τα «καγκουρό» ήταν αυτά που πίεζαν ψάχνοντας την ισοφάριση με επιθέσεις από τα άκρα αλλά η Ισπανία με ένα πλάσε του Τόρες στο 69΄ πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Χουάν Μάτα με πλασέ κάτω από τα πόδια του Ράιαν στο 82’.

Διαιτητής: Ναουάφ Σουκράλα (Μπαχρέιν)

Κίτρινες: Σπιράνοβιτς, Γέντινεκ – Ράμος

Αυστραλία (Άγγελος Ποστέκογλου): 1.Ματ Ράιαν, 19.Ράιαν ΜακΓκόουαν, 6.Μάθιου Σπιράνοβιτς, 15. Μίλε Γέντινακ, 22.Αλεξ Γουίλκινσον, 3.Τζέισον Ντάβιντσον, 13. Όλιβερ Μποζάνοβιτς (72΄ 23.Μαρκ Μπρεσιάνο), 17.Ματ ΜακΚέι, 11.Τόμι Οαρ (61΄ 14. Τζέιμς Τροίζι), 9. Άνταμ Τάγκαρτ (46΄ 10. Μπεν Αλοράν), 7.Μάθιου Λέκι.

Ισπανία (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): 23. Πέπε Ρέινα, 5. Χουάνφραν, 2. Ραούλ Αλμπιόλ, 15. Σέρχιο Ράμος, 18. Ζόρντι Άλμπα, 14. Τσάμπι Αλόνσο (83΄ 21. Νταβίντ Σίλβα),17. Κόκε, 20. Σάντι Καθόρλα (68΄ 10. Σεσκ Φάμπρεγας) , 6. Αντρές Ινιέστα, 9. Φερνάντο Τόρες, 7. Νταβίντ Βίγια (56΄ 13. Χουάν Μάτα).

Τα σχόλια είναι κλειστά.