Ειδησεογραφικό site

Νίκη Αγοραστού στις εκλογές της ‘Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας

59

Η παράταξη με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό κέρδισε τις εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). Η πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα γίνει την Τετάρτη, προκειμένου να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της ΕΝΠΕ.

Το νέο δ.σ.  θα είναι 25μελές. Η παράταξη του Κ. Αγοραστού (Ν.Δ.) συμμετέχει με 10 μέλη: έξι περιφερειάρχες (Κ. Αγοραστό – Θεσσαλίας, Α. Καχριμάνη – Ηπείρου, Γ. Χατζημάρκο – Νοτίου Αιγαίου, Χ. Καλογήρου – Βορείου Αιγαίου, Γ. Παυλίδη – Αν. Μακεδονίας – Θράκης, Κ. Μπακογιάννη – Στερεάς Ελλάδας) και τέσσερα μέλη που εκλέχθηκαν από τη γενική συνέλευση: τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Δημήτρη Μαραβέλια και τους πρώην περιφερειάρχες Δ. Μακεδονίας Γιώργο Δάκη και Ιονίων Νήσων Σπύρο Σπύρου.

Η παράταξη με επικεφαλής την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ), έχει 5 μέλη στο: δύο περιφερειάρχες (Ρ. Δούρου – Αττικής και Θ. Γαλιατσάτο – Ιονίων Νήσων) και τρία μέλη που εξελέγησαν στις εκλογές: τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Σπύρο Τζόκα, τον περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας Νίκο Στουπή και τον περιφερειακό σύμβουλο Πελοποννήσου Νίκο Πατσαρίνο.

Η παράταξη με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα (ΠΑΣΟΚ), εκπροσωπείται από τέσσερα μέλη: δύο περιφερειάρχες (Απ. Κατσιφάρα  στον – Δυτικής Ελλάδας και Σταύρο Αρναουτάκη – Περιφερειάρχη Κρήτης) και τους δυο εκλεγμένους πρώην περιφερειάρχες Γιάννη Σγουρό (Αττικής) και Γιάννη Μαχαιρίδη (Νοτίου Αιγαίου).

Ο συνδυασμός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη συμμετέχει στο δ.σ. με δύο μέλη: τον ίδιο και την περιφερειακή σύμβουλο Αργολίδας Ελένη Παναγιωτοπούλου.

Ο συνδυασμός του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώτσα συμμετέχει επίσης με δύο μέλη: τον ίδιο και τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο.

Ο συνδυασμός του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη εκπροσωπείται επίσης από τον ίδιο και τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακέντα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.