Ειδησεογραφικό site

Νέο look στο Μαξίμου – Ο Τσίπρας προχώρησε σε… ολικό make over στο πρωθυπουργικό γραφείο

150

Ένα από τα συνθήματα που άκουγε ο Αλέξης Τσίπρας από τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ στις δεκάδες συγκεντρώσεις ήταν και αυτό που έλεγε «Αλέξη προχώρα άλλαξε τα όλα».

Έτσι όταν πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και είδε για πρώτη φορά ως ένοικος και όχι ως επισκέπτης το «μεγέθους μπάσκετ» – κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη – πρωθυπουργικό γραφείο σίγουρα θα του ήρθε στο νου το σύνθημα αυτό όσον αφορά και τη διακόσμηση του χώρου.

Επειδή, όμως, οι αλλαγές δεν γίνονται από τη μια ημέρα στην άλλη, φαίνεται ότι τελικά του πήρε κάτι παραπάνω από ένα μήνα για να βάλει σε εφαρμογή άλλη μια από τις ριζοσπαστικές αλλαγές για τις οποίες τόσο λόγο έχει κάνει στις κατά καιρούς δημόσιες τοποθετήσεις του.

Τα αποκαλυπτήρια τόσο σε επίπεδο διακόσμησης όσο και σε επίπεδο διαρύθμισης έγιναν την Πέμπτη στη συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ξενάγησε στο «καινούργιο» γραφείο.

Η πρώτη βασική αλλαγή όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν αφορούν τη διαρρύθμιση. Ενώ δηλαδή μέχρι και το περασμένο Σάββατο κατά τη συνάντηση με την βουλευτή των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Σκα Κέλερ όλες οι επαφές του πρωθυπουργού με τους επισήμους γινόντουσαν με φόντο μια από τις επιβλητικές βιβλιοθήκες στους καναπέδες που υπήρχαν εκεί, η συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού έγινε σε δύο λευκές πολυθρόνες μπροστά από ένα από τα δύο μεγάλα παράθυρα που υπάρχουν στο χώρο.

Η συνάντηση με τη Σκα Κέλερ στις 28 Φεβρουαρίου

Αντίστοιχα υπήρξε μια αμοιβαία μετακίνηση καναπέδων-πρωθυπουργικού γραφείου, με τον επισκέπτη πλέον να βλέπει κατά την εισόδο του στο χώρο όχι τους καναπέδες αλλά τον χώρο εργασίας του Αλέξη Τσίπρα. Τα έπιπλα έχουν μετακινηθεί ανάμεσα στα δύο παράθυρα της αίθουσας και κάτω από τον έναν από τους δύο νέους πίνακες.

H εικόνα του γραφείου στις 18 Φεβρουαρίου

Οι αλλαγές στους πίνακες

Η δεύτερη βασική αλλαγή αφορά τους πίνακες που πλέον βρίσκονται μέσα στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είχε αναγγείλει στη συνέντευξή του στο περιοδικό Stern ο κ. Σακελλαρίδης η «Η Ελλάς Ευγνωμονούσα» του Θεόδωρου Βρυζάκη «έφυγε» και στη θέση της, πάνω από τους καναπέδες, κρεμάστηκε ο πίνακας του εικαστικού Δημοσθένη Κοκκινίδη «Αντίθεση» το οποίο δημιούργησε ο καλλιτέχνης το 1980.

Η «Ελλάς Ευγνωμονούσα»

Η «Αντίθεση»

Αλλαγή υπάρχει, τέλος, και στον πίνακα που πλέον βρίσκεται πίσω από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.