Ειδησεογραφικό site

Νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα σκοπεύει να προτείνει ο Ματέο Ρέντσι

25

Την έγκριση ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα πρόκειται να προτείνει ο στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος.

Σύμφωνα με την ιταλική «Il Messagero» ο Ιταλός πρωθυπουργός επιθυμεί να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους Ευρωπαίους ηγέτες ώστε να αντιμετωπιστούν οι καταστροφικές συνέπειες της λιτότητας στην Ελλάδα.

Το νέο σχέδιο Μάρσαλ στηρίζει και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Romano Pronti.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα από το κυβερνητικό μέγαρο στη Ρώμη, ο Ρέντσι σκοπεύει να στηρίξει το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για πρόταση μείωσης της λιτότητας με την προϋπόθεση όμως ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δεσμευθεί για την υλοποίηση βασικών μεταρρυθμίσεων.

Ο ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Sergio Mattarella δήλωσε στην ίδια εφημερίδα, ότι σέβεται το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος και βλέπει με καλό μάτι τις κινήσεις Renzi.

Ακόμη η ιταλική «La Repubblica» υποστηρίζει ότι ο Rentzi έχει ήδη ενημερώσει για την πρωτοβουλία του τον Έλληνα πρωθυπουργό στη χθεσινή τους τηλεφωνική επικοινωνία.
Τέλος ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών, Paolo Gentiloni, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Corriere della Sera υποστήριξε ότι « η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα πρέπει, τώρα, να θέσουν έναν πολιτικό στόχο: να αποφευχθεί η έξοδος της Αθήνας από το Ευρώ με ένα βιώσιμο σχέδιο μεταρρυθμίσεων και μείωσης του χρέους».

Τα σχόλια είναι κλειστά.