Ειδησεογραφικό site

Νέο ξέσπασμα της Βίκυς Σταμάτη: Σε τι διαφέρω από την Άντα του Γιωργάκη;

35

Ξέσπασε και πάλι η Βίκυ Σταμάτη λαμβάνοντας το λόγο στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Η σύζυγος του πρώην υπουργού, η οποία είχε ζητήσει την αποφυλάκισή της για έκτη φορα αλλά το αίτημά της απερρίφθη, απευθυνόμενη στους δικαστές τόνισε για μια ακόμη φορά ότι η συνέχιση της κράτησής της είναι άδικη και μίλησε για «φασιστικούς και απάνθρωπους περιορισμούς» τους οποίους υφίσταται.

«Μου κάνει εντύπωση πως οι κόρες του κ.Ζήγρα (σ.σ κατηγορούμενου στην υπόθεση) βρισκονται εξω, οι ερωμένες και οι συζυγοι των άλλων κατηγορουμένων να ειναι εξω  κι εγώ να εχω να επιλέξω μεταξύ ψυχιατρείου και φυλακής; Πως; Προσπαθούν να με καταστήσουν ένα πλάσμα άβουλο» είπε η κυρία Σταμάτη για να αναφερθεί στη συνέχεια ακόμη και στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τη σύζυγό του Άντα Παπανδρέου.

Είπε στο δικαστήριο: «Ο κ.Γιωργάκης Παπανδρέου που πηγε τη χωρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο… σε τι διαφέρω απο την Αντα Παπανδρέου; Πρέπει να πάω φυλακή γιατι παντρεύτηκα εναν άνθρωπο; Έσφαλα δηλαδή που παντρεύτηκα τον άνθρωπο αυτό;».

Η ίδια χαρακτήρισε τις συνθήκες κράτησης της στο Δρομοκαίτειο «τραγικές» επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Με φρουρούν άνδρες, τρώω και κάνω μπάνιο με επιτήρηση… Πώς είναι έξω οι πρωταγωνιστές, οι αναμεμειγμένοι και οι υπεύθυνοι; Η θέση μου είναι δίπλα στο παιδί μου. Έχω να δω το παιδί μου τρεις μήνες. Είναι φασιστικοί, απάνθρωποι οι περιορισμοί».

Ζήτησα να κάνω μεροκάματα
Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλο χαρακτήρισε αναιτιολόγητη την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της την οποία όπως είπε «έφερε η προεδρος μασωντας την» και μιλώντας για τις συνθήκες κράτησής της επισήμανε πως είχε ζητήσει να κάνει μεροκάματα στη φυλακή αλλά το αίτημά της δεν έχει δεκτό.

Τόνισε η κατηγορουμένη: «Είμαι υπερ της αλήθειας. Δεν ξέρω αν θέλει το δικαστηριο ειλικρινείς κατηγορούμενους. Ειμαι φυλακή τέσσερα χρονια και τρεις μήνες. Δεν εχω σχέση ούτε με βάρκα, ούτε με υποβρυχια. Αν ειμαι ο μοχλός πίεσης  του Τσοχατζόπουλου, επειδή έτυχε να τον γνωρίσω και να τον παντρευτώ. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αμαρτία μου. Είναι ανήθικο  και άδικο. Όταν ζήτησα μεροκάματα μετά την καταδίκη μου για να εργαστώ μου το απέρριψαν αφορίζοντας στο πρόσωπο  μου το αμαρτωλό πολιτικό  σύστημα».

Άκης: Το δικαστήριο έχει εμμονές
Τα πυρά του προς τα μέλη του δικαστηρίου (Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων) έστρεψε όμως και ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος λαμβάνοντας το λόγο καταλόγισε στην έδρα μεροληψία, σκοπιμότητα και εμμονές.

Είπε στο δικαστήριο ο πρώην υπουργός: «Το τελευταίο διάστημα άλλαξε η στάση σας απέναντι μας,το δικαστήριο έγινε εχθρικό και μεροληπτικό». Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στην αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου την οποία κατέθεσε ο ίδιος και η συζύγος του μετά την απόρριψη του αιτήματος της Β. Σταμάτη για αποφυλάκιση.

«Σκοπός της αίτησης είναι να προειδοποιήσει το δικαστήριο να σταματήσει τον κατήφορο που επελεξε» τόνισε και συνέχισε:  «Το δικαστήριο έχει κάποιες εμμονές. Με διακόπτει συνέχεια. Στο όνομα της δήθεν δικονομίας. Εγινε κάτι πρωτοφανές στην τελευταία συνεδρίση. Μόλις ζήτησε την αίτηση  αναστολής η γυναίκα μου, και έκανε την αίτηση εξαιρεσης, παραλίγο να μας πιάσουν κλωτσοπατινάδα, διέκοψαν τα πάντα. Ο συνήγορος ανέπτυξε τα παντα προσφορικά και μας υπεδείχθη να το κάνουμε σε τρία λεπτά… Και έκατσε η γυναίκα μου και έγραψε».

«Μπλόκαρε η πόρτα»
Η σημερινή ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με δυσκολίες. Συγκεκριμένα, η στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων μέχρι τις 12.00 αλλά και η κλειδαριά της πόρτας εισόδου της δικαστικής αίθουσας που μπλόκαρε καθυστέρησε την έρναξη της δίκης.

Χρειάστηκε να επιστρατευτούν… όλα τα κλειδιά του Εφετείου για να ανοίξει και αυτό αποτέλεσε αφορμή για να ανέβει το δικαστήριο στην έδρα λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι.

Η σύνθεση, ωστόσο, του δικαστηρίου δεν ήταν η ίδια καθώς κλήθηκαν νέοι δικαστές για να κρίνουν την αίτηση εξαίρεσης των τακτικών δικαστών και του εισαγγελέα που κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης της.
Ο συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης, με την έναρξη της δίκης, ζήτησε από το δικαστήριο προθεσμία ώστε σε υπόμνημά του να συμπληρώσει το αίτημα εξαίρεσης με επιπλέον λόγους ισχυριζόμενος ότι δεν δόθηκε ο χρόνος που ήταν απαραίτητος. Η πρόεδρος του δικαστηρίου, ωστόσο, του απάντησε πως δεν  υπάρχει νομική δυνατότητα να προσθέσει νέους λόγους εξαίρεσης και ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα.

Μάλιστα, ο κ. Ραγκούσης επιμένοντας στη θέση του κατήγγειλε στο δικαστήριο πως η σύζυγος του πρώην υπουργού το βράδυ στο Δρομοκαίτειο δέχτηκε επίθεση από φρουρό.

Η δίκη συνεχίζεται.

Τα σχόλια είναι κλειστά.