Ειδησεογραφικό site

Νέο ξέσπασμα Γιούνκερ: Έχω προειδοποιήσει τον Τσίπρα, δεν μπορώ να αποτρέψω ένα Grexit

20

Σαφή προειδοποίηση προς τον Αλέξη Τσίπρα απηύθυνε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντάς του πως δεν πρέπει να υπολογίζει στην ικανότητά του να αποτρέψει πιθανή αποτυχία των συνομιλιών.

«Έχω επανειλημμένα προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι δεν πρέπει να στηρίζονται σε εμένα ότι θα μπορώ να αποτρέψω σε κάθε περίπτωση μια κατάρρευση των διαπραγματεύσεων», δηλώνει μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Ευρωπαικής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel, προδημοσίευση της οποίας έχει αναρτηθεί στην  ηλεκτρονική του ιστοσελίδα .

«Φαίνεται πως οι Έλληνες πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη που μπορεί να βγάλει ένα λαγό από το καπέλο στο τέλος. Δεν είναι όμως έτσι», επισημαίνει ο επικεφαλής της Κομισιόν χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο Grexit και προσθέτει: «Δεν καταλαβαίνω τον Αλέξη Τσίπρα…Η εμπιστοσύνη που του έδειξα δεν ανταποδόθηκε ισομερώς».

«Αντί να κάνει παράπονα στην Κομισιόν», συνεχίζει ο Γιούνκερ, «θα έπρεπε να πει στους Έλληνες ότι η Ευρωπαική Επιτροπή του προσέφερε ένα επενδυτικό πακέτο, ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ, για τα έτη 2015 – 2020».

«Αν ήμουν Έλληνας πρωθυπουργός, θα το πουλούσα αυτό ως επιτυχία», υποστήριξε ο επικεφαλής της Κομισιόν  προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν άκουσε κάτι τέτοιο από τον Αλέξη Τσίπρα . Ο Γιούνκερ τόνισε επίσης ότι είναι ακατανόητη η στάση του Έλληνα πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους υπογραμμίζοντας πως, στην Αθήνα οι προσπάθειες του επικεφαλής της Ευρωπαικής Επιτροπής για την επίτευξη συμβιβασμού έχουν πολλές φορές παρεξηγηθεί.

Νέες τηλεφωνικές επαφές με Μέρκελ και Ολάντ – Θα μιλήσει και με τον Τσίπρα

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε πως ο κ. Γιούνκερ είχε σήμερα το πρωί επικοινωνία για την Ελλάδα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μάρκ Ρούτε, ενώ εντός της ημέρας και το Σαββατοκύριακο θα έχει επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσουν οι απόψεις όλων των πλευρών εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, τη Δευτέρα το βράδυ στις Βρυξέλλες.

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.