Ειδησεογραφικό site

Νέο δημόσιο «δείπνο» Καραμανλή με πολιτικό μενού – Στη Θεσσαλονίκη με τον στρατηγό Φράγκο

49

Νέα συνάντηση με πολιτικό νόημα του πρώην πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Τι συζήτησαν με τον στρατηγό Φράγκο. Γιατί πυκνώνει τις δημόσιες εμφανίσεις.

Στην αγαπημένη του πατρίδα Θεσσαλονίκη είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να δειπνήσει ο πρώην πρωθυπουργός με τον στρατηγό εν αποστρατία Φραγκούλη Φράγκο.

Ο στρατηγός ο οποίος είχε αποτελέσει “μήλον της έριδος” για πολλούς στον Κεντροδεξιό χώρο και πρωταγωνιστής σε αρκετά σενάρια σε ότι έχει να κάνει με πολιτικές και κομματικές ζυμώσεις είναι γνωστό ότι έχει στενή σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό εδώ και δεκαετίες. Από την άλλη ο κ. Καραμανλής όπως πληροφορείται το ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ έχει βάλει πλέον μπρος για τα καλά τις μηχανές παραγωγής πολιτικού έργου και σε πρώτη φάση περνάει καθημερινά πολλές ώρες πολιτικών συναντήσεων με πρόσωπα που παίζουν ή αναμένεται να “παίξουν σημαντικό ρόλο στις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει για την ανασύνθεση του κεντροδεξιού χώρου στο πλαίσιο πάντα των ιδρυτικών αρχών της ΝΔ“.

Έτσι, λοιπόν, ιδιαίτερη σημασία αποκτά το δείπνο αυτό που επέλεξε να το κάνει σε δημόσιο χώρο σε πολυσύχναστη ταβέρνα της Θεσσαλονίκης με τον στρατηγό Φρ. Φράγκο που από πολλούς εκτιμάται ότι μπορεί να παίξει ρόλο “εμβληματικό” αλλά και “αναχώματος” απέναντι στη ψηφοθυρική λεηλασία της Χρυσής Αυγής στο ‘λαϊκό πατριωτικό κοινό της δεξιάς’. Ο στρατηγός ο οποίος έχει δεχτεί επίμονο φλερτ τόσο από ΑΝΕΛ όσο και από Βύρωνα Πολύδωρα αλλά και τον Χρ. Ζώη φαίνεται ότι παραμένει πιστός στο κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζεται ως “προνομιακός” συνομιλητής του εθνικιστικού-πατριωτικού χώρου που όμως ‘δεν είναι προσκολλημένος στο κόμμα του Β. Μιχαλολιάκου’.

Πρόκειται για το δεύτερο δημόσιο δείπνο μέσα σε ένα μόλις μήνα του πρώην πρωθυπουργού (προηγήθηκε εκείνο της Μαριέττας Γιαννάκου) και έχει ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα χρονική και πολιτική συγκυρία και ιδιαίτερα με τις κοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης οι οποίες φαίνεται ότι πλέον προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις ακόμα και στα πλέον πειθαρχημένα τμήματα των δεξιών ψηφοφόρων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ ο κ. Καραμανλής σκοπεύει να συνεχίσει και μάλιστα να πυκνώσει τις δημόσιες συναντήσεις.

Ηδη μεγάλος αριθμός βουλευτών της ΝΔ αλλά και από την ομάδα των ‘ανεξάρτητων’- διαγραμμένων, επισκέπτεται τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα το γραφείο στην πλατεία Μαβίλη, ενώ και οι δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του λεγόμενου καραμανλικού κύκλου είναι πλέον σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.