Ειδησεογραφικό site

Νέο «βροντερό» παρών στο Σύνταγμα για την Ελλάδα στην Ευρώπη (ΦΩΤΟ)

29

Νέο μεγάλο συλλαλητήριο, με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη», οργανώνουν στην πλατεία Συντάγματος κοινωνικές δυνάμεις που αντιτίθενται στη ρήξη με τους εταίρους, όπως αυτοπροσδιορίζονται. Η νέα διαδήλωση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Μετά την απόλυτα επιτυχημένη αντίστοιχη διαδήλωση της περασμένης Πέμπτης, όταν ο κόσμος που κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας φωνάζοντας συνθήματα υπέρ μιας συμφωνίας με τους εταίρους και της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, οι διοργανωτές επανέρχονται και διαδηλώνουν στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που στις Βρυξέλλες βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη Σύνοδος των ηγετών της Ευρωζώνης.

Λίγο νωρίτερα στην πλατεία συγκεντρώθηκαν περί τους 100 αντιεξουσιαστές που φωνάζουν συνθήματα κατά της Ευρώπης και του Μνημονίου, ενώ μεταξύ των συγκεντρωμένων σημειώθηκε μικροένταση και λεκτική αντιπαράθεση.

Βασικός στόχος των διαδηλωτών είναι να πιέσουν την κυβέρνηση, ώστε σε κάθε περίπτωση όποια κι αν είναι η έκβαση των διαπραγματεύσεων να αποφύγει την ρήξη που θα διακινδυνεύσει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Οι διαδηλωτές αυτής της κατηγορίας θεωρούν ότι όσο κακή κι αν είναι μία συμφωνία θα είναι καλύτερη από την έξοδο της χώρας από το ευρώ που θα σημάνει καταστροφή.

Σήμερα, όπως και την περασμένη Πέμπτη, αναμένεται να δώσουν το «παρών» χιλιάδες πολίτες, ενώ αναμένεται να παραβρεθούν και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ που έχουν ανοιχτά εκφράσει την υποστήριξή τους στην διαδήλωση μέσω δηλώσεών τους, την ώρα πάντως που οι διοργανωτές επισημαίνουν πως «κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα να φωνάξουμε «Μένουμε Ευρώπη», χωρίς κομματικές ταυτότητες».

Υπολογίζεται πως στο προηγούμενο συλλαλητήριο πήραν μέρος περίπου 10.000 πολίτες, οι οποίοι κρατούσαν ελληνικές και ευρωπαϊκές σημαίες.

Η κινητοποίηση αυτή, που είναι η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες, έρχεται ακριβώς μία ημέρα έπειτα από τη χθεσινή συγκέντρωση έξω από τη Βουλή των Ελλήνων με σύνθημα «Σταματάμε την λιτότητα. Η αξιοπρέπεια δεν παζαρεύεται. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται».

Το «παρών» στη συγκέντρωση της περασμένης Πέμπτης του «Μένουμε Ευρώπη» έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Βρούτσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ συμμετείχαν και πρόσωπα από το υπόλοιπο «φιλοευρωπαϊκό μέτωπο» του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζουν στο σημερινό τους κάλεσμα οι διοργανωτές της εκδήλωσης «Μένουμε Ευρώπη», η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες και όχι σε κόμματα».

Αναλυτικά στο κάλεσμά τους αναφέρουν τα κάτωθι: «Πολίτες της Αθήνας, την Δευτέρα πραγματοποιείται μια ακόμα Σύνοδος Κορυφής στην Ευρώπη η οποία θα είναι καθοριστική για την χώρα μας. Η κλεψύδρα αδειάζει και το καράβι Ελλάδα πλησιάζει ακυβέρνητο στα βράχια. Οι χειρότεροι φόβοι μας καθημερινά τείνουν να γίνουν πραγματικότητα. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση των πολιτών της Αθήνας την περασμένη Πέμπτη, μας έδειξε το δρόμο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Να βγούμε στους δρόμους και στις πλατείες πολλοί περισσότεροι, να βροντοφωνάξουμε και πάλι ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι επεξεργάζονται σχέδια GREXIT, δραχμής και μετατροπής της χώρας μας σε νησίδα «δημοκρατίας» σταλινικού τύπου.  Εμείς οι πολίτες που απαιτούμε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στο Ευρώ, που απαιτούμε να παραμείνει μέλος της μεγάλης Δημοκρατικής Κοινότητας, πρέπει να είμαστε και πάλι στο Σύνταγμα την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:30 κρατώντας μόνο Ελληνικές και Ευρωπαϊκές σημαίες και τις σφυρίχτρες μας. Η Πρωτοβουλία ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες και όχι σε κόμματα. Είναι ευπρόσδεκτοι να βοηθήσουν όλοι ανεξαιρέτως».

Σημειώνεται, τέλος, πως ανάλογες συγκεντρώσεις υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ θα διεξαχθούν παράλληλα με αυτή της Αθήνας και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και το Ηράκλειο Κρήτης, τα Ιωάννινα και την Κέρκυρα.

Πηγή: Protothema.gr.

Δείτε επίσης:

«Μένουμε Ευρώπη» – Νέο ραντεβού σήμερα στις 19:30 στο Σύνταγμα για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Τα σχόλια είναι κλειστά.