Ειδησεογραφικό site

Νέες δηλώσεις αποκαλύπτουν την οικονομική σχέση του βουλευτή με το μεσάζοντα – Χαϊκάλης: Εδωσα 5.000 ευρώ στον Αποστολόπουλο

44

Με νέες δηλώσεις του το πρωί του Σαββάτου ο Παύλος Χαϊκάλης δίνει νέες διαστάσεις στην απόπειρα δωροδοκίας που ο ίδιος καταγγέλλει, καθώς αποκαλύπτεται πως ο ίδιος είχε οικονομικές σχέσεις με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, τον φερόμενο ως μεσάζοντα.

Ο κ. Χαϊκάλης είχε δώσει 5.000 ευρώ στον Αποστολόπουλο το Σεπτέμβριο του 2013, όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Αποστολόπουλος με πλησίασε τότε (σσ βάσει όσων δήλωσαν χθες οι κ.κ. Χαϊκάλης και Καμμένος την περίοδο εκείνη δεν ήταν πλέον σύβουλος του προέδρου των ΑΝΕΛ) με ρώτησε αν είχα χρήματα για να παίξει στο χρηματιστήριο στο εξωτερικό, με προοπτική κέρδους 10%, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Του απάντησα ότι είμαι χάλια οικονομικά και μπορώ να δώσω μόνο 5.000 ευρώ, όπως και έκανα. Τον πρώτο και τον δεύτερο μήνα μου έφερε από 500 ευρώ, ως τόκους και όταν τον ρώτησα για το κεφάλαιο, μου είπε ότι μπορώ να το πάρω όποτε θέλω», δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης και εξιστορώντας τα γεγονότα, συνέχισε: «Στη συνέχεια υπήρξε μία περίεργη καθυστέρηση. Τον περασμένο Ιούλιο του έστειλα μηνύματα ότι χρειάζομαι χρήματα, γιατί έληγε η ρύθμιση που είχα κάνει. Μου είπε ότι θα φροντίσει αυτός την ανανέωση. Στη συνέχεια τον πήρα τηλέφωνο και του ανέφερα ότι με πίεζαν από την τράπεζα να δώσω χρήματα. Τότε μου κατέθεσε 800 ευρώ, μετά από πίεση, ως μέρος του κεφαλαίου γιατί του είπα ότι έχω ανάγκη τα χρήματα και δεν θέλω τους τόκους. Από τα μηνύματα φαίνεται ότι εγώ του έχω δώσει τα χρήματα και περιμένω το κεφάλαιό μου».

Στην συνέντευξή του, ο κ. Χαϊκάλης επανέλαβε πως δεν είναι πρόθεσή του να τα βάλει με κανέναν: «Δεν κατηγορώ τον Σαμαρά. Δεν κατηγορώ κανέναν. Είπα ανέφερε το όνομα ενός τραπεζίτη και πολιτικό πρόσωπο πολύ υψηλό με σχέση με τον πρωθυπουργό», είπε ο βουλευτής, καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά να βάλουν κοινό δικηγόρο και «να πάμε να κάνουμε μήνυση σε αυτόν τον άνθρωπο».

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.