Ειδησεογραφικό site

Νέες αεροπορικές επιδρομές της Γαλλίας κατά του ISIS

42

 

Η Γαλλία πραγματοποίησε νέα χτυπήματα τη νύχτα της Δευτέρας γύρω από την Ράκα της Συρίας. Το ανθρωποκυνηγητό για τον τρομοκράτη Salah Abdeslam συνεχίζεται. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, είναι στο Παρίσι.

Nέο γύρο με αεροπορικές επιδρομές στη Συρία εξαπέλυσε χθες το βράδυ η Γαλλία, λίγες ώρες αφότου ο Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε στην κοινή συνεδρίαση της Γερουσίας και της Εθνοσυνέλευσης ότι η χώρα του βρίσκεται σε πόλεμο.

Σύμφωνα με το AFP, οι χθεσινές επιδρομές κατά του ΙSIS έγιναν πάλι στη Ράκα, σε συνέχεια των βομβαρδισμών της Κυριακής. Οπως αναφέρει η ίδια πηγή, τα γαλλικά βομβαρδιστικά χτύπησαν με 12 βόμβες στόχους του ΙSIS  συμπεριλαμβανομένου ενός κέντρου διοίησης, του κέντρου στρατολόγησης τζιχανιστών και ενός στρατοπαίδου εκπαίδευσης. Στους βομβαρδισμούς έλαβαν μέρος 10 αεροσκάφη,  Rafale και Mirage 2000, και η επιδρομή εκτελέστηκε σε συντονισμό με τις ΗΠΑ.

Τα γαλλικά βομβαρδιστικά απογειόθηκαν από τις βάσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία. Σημειώνεται ότι, όπως εξήγγειλε χθες ο κ. Ολάντ, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα έχει φθάσει στην ανατολική Μεσόγειο το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ», για καλύτερο συντονισμό των γαλλικών επιθέσεων κατά του ISIS.

Τα σχόλια είναι κλειστά.