Ειδησεογραφικό site

Νέα σύσκεψη για το ρωσικό εμπάργκο-Στόχος η αναζήτηση νέων αγορών

41

Σύσκεψη με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στις εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας έπειτα από το εμπάργκο της Μόσχας σε αγροτικά προϊόντα των κρατών της Ε.Ε. θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Επί τάπητος μεταξύ άλλων αναμένεται να τεθούν και οι δυνατότητες να βρεθούν νέες αγορές όπου θα διατεθούν τα προϊόντα που «μπλόκαρε» το εμπάργκο.

Της σύσκεψης θα προΐσταται ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλα και σε αυτή θα συμμετέχουν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών και εξαγωγικών φορέων.

Την ίδια ώρα μέχρι 30 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η ΕΕ για ροδάκινα και νεκταρίνια, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euobserver.com.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη, η ΕΕ θα χορηγήσει 125 εκατ. ευρώ με στόχο τη σταθεροποίηση των τιμών των τροφίμων, ως συνέχεια της ανακοίνωσης της Επιτροπής ότι θα διαθέσει μέχρι 30 εκατ. ευρώ για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, εμπειρογνώμονες των κρατών μελών στον τομέα της γεωργίας θα συναντηθούν ξανά στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Παρασκευή για να δουν αν υπάρχουν και άλλοι τομείς που χρειάζονται βοήθεια από το ταμείο της ΕΕ με προϋπολογισμό 420 εκατ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των εξόδων.

Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι παραγωγοί μπορούν να αποσύρουν μέχρι το 5% της παραγωγής τους για να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα ή να δοθεί σε σχολεία και νοσοκομεία, σε αντάλλαγμα για την αποζημίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.