Ειδησεογραφικό site

Νέα πρόκληση Μιλόσοσκι: Έβγαλε selfie με τον Ήλιο της Βεργίνας

22

Το…«χούι» του αντιπρόεδρου της Bουλής των Σκοπίων και πρώην υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι, φαίνεται πως δεν…«κόβεται», αφού συνεχίζει να προκαλεί βγάζοντας…selfie με την ψευδεπίγραφη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας στα χέρια.

Πρόσφατα ο Μιλόσοσκι με την παρέα του βρέθηκαν στην γραφική τοποθεσία NaselbaCaska, στο κεντρικό τμήμα των Σκοπίων. Κατά τη συνήθη τακτική του, δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί κρατώντας  την προκλητική κόκκινη σημαία, παραβιάζοντας για μία ακόμη φορά την Ενδιάμεση Συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων του 1995,  σύμφωνα με την οποία οι γείτονες δεσμεύονταν να σταματήσουν την χρήση του αρχαιοελληνικού συμβόλου.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο πρώην υπουργός- και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι- είχε προκαλέσει με ανάλογη κίνηση, εντός ελληνικού εδάφους και στον Όλυμπο συγκεκριμένα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας  Ο Μιλόσοσκι, δεινός φυσιολάτρης και ορειβάτης- είχε δηλώσει τότε πως σε κάθε του εξόρμηση έχει στον σάκο του τη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας.

Αντιδρώντας το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε επισημάνει πως οι προκλητικές ενέργειες του Μιλόσοσκι «δικαιώνουν τις ελληνικές θέσεις απέναντι σε κάθε είδους αλυτρωτισμό, αλλά δεν βοηθούν κανέναν», τονίζοντας πως παρόμοια ενέργεια εντός Σκοπίων «θα συνιστούσε ακόμα μία παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και του Μνημονίου Πρακτικών Μέτρων». Παρότρυνση που μάλλον δεν έλαβε καθόλου υπόψη του  ο Μιλόσοσκι, ένας από τους κύριους εκφραστές του εθνικιστικού δόγματος Γκρούεφσκι, για απευθείας καταγωγή των Σλάβων των Σκοπίων από τον… Μέγα Αλέξανδρο και τον Βουκεφάλα.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη προκλητική ενέργεια του Σκοπιανού αξιωματούχου, έρχεται σε μία στιγμή που Αθήνα και Σκόπια συζητούν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που θα μπορούσαν να διευκολύνουν μια λύση στη διαφορά της ονομασίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.