Ειδησεογραφικό site

Νέα διγλωσσία ΣΥΡΙΖΑ – Μητρόπουλος:Μείωση επικουρικών-Στρατούλης:Καμία περικοπή

40

«Παραφωνία» με φόντο τις επικουρικές συντάξεις εκφράστηκε σήμερα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Μητρόπουλο, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπουργοποιήθηκε παρόλο που τερμάτισε πρώτος στη μάχη του σταυρού στην Αττική) να εκφράζει φόβο για περαιτέρω μείωση των επικουρικών συντάξεων και τον αρμόδιο υπουργό να διαβεβαιώνει για δεύτερη μέρα ότι δεν τίθεται θέμα με τις συντάξεις.

Στην ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των ταμείων κατά το προηγούμενο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984, την ώρα που ο Υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων διαβεβαίωσε μιλώντας στο Mega ότι δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι επικουρικές συντάξεις.

Ο κ. Μητρόπουλος ανάφερε πως το σημερινό σύστημα συντάξεων, όπως έχει καθηλωθεί με τις μνημονιακές περικοπές, δεν αμφισβητείται, αλλά αν δεν υπάρξει ενίσχυση των ταμείων και αν δεν γίνει και επιστροφή τμήματος των κουρεμένων αποθεματικών του PSI, το σύστημα δεν θα μπορέσει να αποφύγει περαιτέρω μειώσεις.

Ο ίδιος ανάφερε πως κάλεσε την κυβέρνηση να θέσει στην κεντρική διαπραγμάτευση και με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σήμερα Παρασκευής την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων κατά το προηγούμενο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

«Κακώς θεωρήθηκαν τα αποθεματικά των ταμείων ιδιωτικό χρέος και μπήκαν στο κούρεμα του ιδιωτικού χρέους», σημείωσε και προσέθεσε πως εάν δεν υπάρξει επιστροφή τμήματος των κουρεμένων από το PSI, τότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σε «δύσκολη θέση», καθώς θα πρέπει να σκεφτεί περαιτέρω μειώσεις.

Ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε και την ανάγκη να διατηρηθεί η κρατική επιχορήγηση προς τα ασφαλιστικά ταμεία του περυσινού έτους, διότι θα δώσει ανάσα 1,5 δισ. ευρώ σε επικουρικές και κύριες συντάξεις. «Διαφορετικά ίσως να μην μπορέσουμε να αποφευχθούμε περαιτέρω μειώσεις σε κύριες και επικουρικές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στρατούλης:Δεν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις

Δεν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις, διαβεβαίωσε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ο κ. Στρατούλης επανέλαβε ότι για τη νέα κυβέρνηση «δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα τρόικας, ούτε επιστολή Χαδούβελη» με δεσμεύσεις για αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και νέες μειώσεις στις συντάξεις.

«Μνημόνια δεν θα κουβεντιάσουμε με τους θεσμικούς εκπροσώπους της ΕΕ» είπε, σημειώνοντας ότι αυτό για το οποίο συζητά η νέα κυβέρνηση είναι το δικό της σχέδιο «για να ανακάμψει η οικονομία και η κοινωνία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.