Ειδησεογραφικό site

Νέα βίντεο με το «νταηλίκι» του Ερντογάν- Βίαια επεισόδια στη Σόμα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών

37

Σοκάρουν τα νέα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα με τον Ερντογάν να φαίνεται να κάνει… κεφαλοκλείδωμα σε άνδρα ο οποίος τον πλησίασε την ώρα που ο πρωθυπουργός της Τουρκίας απομακρυνόταν από το έξαλλο πλήθος.

Εκτός από το… σφτιχταγκάλιασμα ο Τούρκος πρωθυπουργός «στόλισε» τον διαμαρτυρόμενο με εκφράσεις πεζοδρομιακού τύπου.

Τα στιγμιότυπα είναι απολύτως διαφωτιστικά. Στο πρώτο βίντεο ο Τούρκος πρωθυπουργός εμφανίζεται να πιάνει από το σβέρκο τον διαδηλωτή που φοράει μπλε μπλούζα με ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι του φωνάζει «γιατί φεύγεις από εμένα ισραηλινό σπέρμα;» ( τουρκική υβριστική έκφραση).

Στο δεύτερο εμφανίζονται δύο άνδρες που πιθανότατα ανήκουν στην προσωπική φρουρά του κ. Ερντογάν να ξυλοκοπούν άγρια τον ίδιο διαδηλωτή λίγα δευτερόλεπτα αφού τον έχει πιάσει από το σβέρκο ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Στον απόηχο των βίντεο νέα επεισόδια ανάμεσα σε οργισμένους διαδηλωτές και την τουρκική αστυνομία ξέσπασαν στη χώρα.

Την ώρα που δεκάδες ήταν οι πολίτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Σόμα που θρηνεί 284 ανθρακωρύχους, οι άνδρες των τοπικών αρχών επιχείρησαν να διαλύσουν το πλήθος κάνοντας χρήση αντλιών νερού, δακρυγόνων και πραγματοποιώντας ρίψη πλαστικών σφαιρών, ενώ γίνεται αναφορά για τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων και την κράτηση ενός άλλου.

Με συνθήματα όπως «Σόμα μην κοιμάσαι. Είμαστε μαζί σου για τους νεκρούς ανθρακωρύχους», οι διαδηλωτές προσπάθησαν να φτάσουν στο μνημείο των ανθρακωρύχων, αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του αμερικανικού δικτύου NBC μία γυναίκα που συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας δήλωσε πως η κυβέρνηση «δε σκότωσε στο ανθρακωρυχείο, αλλά σκοτώνει εδώ», αναφερόμενη στη βίαιη παρέμβαση της αστυνομίας.

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ανταποκριτής μεταδίδει πως οι ένστολοι επιχείρησαν να απωθήσουν ακόμα και ηλικιωμένες γυναίκες, συγγενείς των αγνοουμένων ανθρακωρύχων, αλλά εκείνες αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές τους παραμένοντας στο σημείο.

Η οργή ξεχειλίζει στην Τουρκία με τους διαδηλωτές να απαιτούν απαντήσεις για την ανείπωτη τραγωδία που έχει συγκλονίσει τη χώρα, ενώ η κυβέρνηση Ερντογάν εξακολουθεί να προκαλεί με τη στάση της.

Δεν ήταν αρκετή η δήλωση του πρωθυπουργού για «συνηθισμένη δυστυχήματα», στην απαράδεκτη συμπεριφορά του προστέθηκε και ο προπηλακισμός συγγενή ανθρακωρύχου που έχασε τη ζωή του, αλλά και η βία που άσκησε ο σύμβουλός του σε άνδρα που διαμαρτυρήθηκε για τις συνθήκες ασφαλείας.

Απίστευτο: Έδωσαν επτά μέρες αναρρωτική άδεια στο νταή σύμβουλο του Ερντογάν!

Η αδιανόητη αντίδραση του συμβούλου, Χουσεΐν Τσελίκ, να χτυπάει και να βρίζει διαδηλωτή έκαναν τον γύρο του κόσμου με βίντεο που τον δείχνει να ξεσπάει πάνω στον συγγενή του ανθρακωρύχου.

Παρόλα αυτά, αργότερα ισχυρίστηκε πως «δεν υπάρχουν εικόνες που να δείχνουν χαστούκι», αποφεύγοντας κάθε περαιτέρω ερώτηση για να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για όσα συνέβησαν την ώρα που ο Τούρκος πρωθυπουργός προσπάθησε να κρυφτεί μέσα σε σούπερ μάρκετ μετά τις αποδοκιμασίες των διαδηλωτών που τον υποδέχθηκαν στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας.

Σαν να μην έφτανε όλο αυτό, ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ανακοίνωσε με στόμφο ότι ο σύμβουλος του Ερντογάν δέχθηκε επίθεση από τον διαδηλωτή και «θα πάρει αναρρωτική άδεια επτά ημερών για τα τραύματά του».

Τα σχόλια είναι κλειστά.