Ειδησεογραφικό site

Ενθρόνιση Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας με άρωμα εκλογών – Παρών ο Σαμαράς και πολλοί υπουργοί

73

Κλήρος και λαός, οι οποίοι αναφωνούσαν «Αξιος», υποδέχθηκαν τον νέο Ποιμενάρχη τους, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στην συμβολή των οδών Ηρακλείου και Εθνικής Αντιστάσεως, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης πρώην Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος του παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο.

Στην συνέχεια σε ειδική εξέδρα, που στήθηκε για την ενθρόνιση, τον νέο Μητροπολίτη καλοσώρισε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του υπογραμμίζοντας στην αγαστή συνεργασία για το κοινό καλό του τόπου.

Επίσης ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας αναφέρθηκε και στον προκάτοχο Μητροπολίτη πρώην Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνο με τον οποίο συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια.

Αμέσως μετά με πομπή κατευθύνθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων, όπου παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας.

Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία στην τελετή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και πάρα πολλών υπουργών. Μεταξύ αυτών ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρεάς Λοβέρδος, ο υπουργός Διοικ. Μεταρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Α. Ντινόπουλος κ.α. Μάλιστα στην τελετη παρούσα ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία και αντάλλαξε θερμή χειραψία με τον πρωθυπουργό.

neas-ionias-64

Τα σχόλια είναι κλειστά.