Ειδησεογραφικό site

Μ. Γλέζος: Θέτει ξανά το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

27

Νέα πρωτοβουλία από τον Μανώλη Γλέζο για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και μάλιστα με σύμμαχο μια Γερμανίδα: Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και η πρόεδρος της ομάδας της Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ θα δώσουν το απόγευμα της Πέμπτης κοινή συνέντευξη Τύπου στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με θέμα «οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα: Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν».

Σημειωτέον ότι η κυρία Τσίμερ τηρεί ιδιαιτέρως φιλική στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτήν ανήκει η ιδέα, που τελικά έγινε πράξη, της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου.

Ο κ. Γλέζος μετά από τις πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις του στο ευρωκοινοβούλιο για την προώθηση του κινήματος των διεκδικήσεων, προχωρά πλέον και σε πιο πιεστικές ενέργειες προς το Βερολίνο. Είχε προηγηθεί προ ημερών και συνάντηση ελλήνων ευρωβουλευτών, όπου εκφράστηκε η συναίνεση στην προσπάθεια.

Ο δραστήριος ευρωβουλευτής επιδιώκει την μεγαλύτερη δυνατή διεθνοποίηση του προβλήματος και την κινητοποίηση κι άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων, για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων. Ουσιαστικά προετοιμάζει, όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο ευρωπαϊκό επίπεδο τις αντίστοιχες ενέργειες μιας αυριανής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.