Ειδησεογραφικό site

Μόσιαλος:Να συνεννοηθούν ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ,Ποτάμι,Μεταρρυθμιστές

66

Κοινή πορεία από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ και Μεταρρυθμιστές, βλέπει ως λύση ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

«Θα πρέπει να βρεθεί μια συνεννόηση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ, της κίνησης του Ποταμιού, των Μεταρρυθμιστών, εγώ θα έλεγα και της Δημοκρατικής Αριστεράς, να γίνει μια μεγαλύτερη προσπάθεια σύγκλισης και συνεννόησης αυτών των δυνάμεων», δήλωσε (9,84) ο κ. Μόσιαλος που είναι πλέον καθηγητής Πολιτικής της Υγείας και Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics (LSE).

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι στη διαπραγμάτευση με την τρόικα θα μπει χέρι στις συντάξεις. «Θα θιγεί ένα μέρος των συντάξεων της χώρας, αλλά θα πρέπει η κυβέρνηση να εξηγηθεί στους συνταξιούχους. Και πρέπει να εξηγηθεί με απόλυτη ειλικρίνεια, ότι αν δεν υπάρξει ανάπτυξη σε αυτή την χώρα, θα θιγούν κι άλλο οι συντάξεις» επεσήμανε

Οπως εξήγησε, το μεγαλύτερο μέρος του κρατικού προϋπολογισμού πηγαίνει στις συντάξεις. «Οταν έχουμε 4,9 εκ. Έλληνες, οι οποίοι δεν εργάζονται, εκ των οποίων τα 2,7 εκ. είναι συνταξιούχοι και εργάζονται περίπου 3,5 εκ., για να συντηρήσουν 2,7 εκ. συνταξιούχους, αλλά και τους υπόλοιπους -4,9 εκ. συνολικά-, που δεν εργάζονται, τότε αυτό είναι ένα βασικό θέμα για την χώρα» είπε ο κ. Μόσιαλος προσθέτοντας πως «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία δεν επιδιώκει κανείς να κάνει συζήτηση με βάση αριθμούς».

Τα σχόλια είναι κλειστά.