Ειδησεογραφικό site

Μόνο ζημιά από ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ, λένε οι ξενοδόχοι

41

«Συμφωνούν ότι διαφωνούν» με την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, όχι μόνο όμως οι ξενοδόχοι, αλλά και η κυβέρνηση, ή ακόμα και… η Τρόικα, που αμφισβητεί ευθέως το εισπρακτικό αποτέλεσμα του μέτρου, αλλά το αποδέχεται αν η κυβέρνηση επιμείνει να το προτείνει -επειδή προφανώς συμφέρει τους Γάλλους, Ιταλούς και Ισπανούς ανταγωνιστές της χώρας μας στον τουρισμό.

Η προοπτική αύξησης του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13% ήταν το θέμα της συνάντησης που είχαν την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κύριος Ανδρέας Ανδρεάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, η κυβέρνηση έδειξε να αναγνωρίζει ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα έχει πιθανότατα αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, παρόλα αυτά, όμως, το προωθεί ως μέτρο επειδή διαπιστώνει πως αυτό είναι ίσως το πιο «ήπιο » που θα μπορούσε να γίνει δεκτό από τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου (αντί πχ για αύξηση του ΦΠΑ από 16% σε 23% στα νησιά του Αιγαίου), για να μπορέσει να προχωρήσει η αξιολόγηση από την τρόικα.

Ωστόσο, ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει πως το μέτρο θα αποδώσει επιπλέον έσοδα 350 εκατ. ευρώ, οι ξενοδόχοι -που θα πληρώσουν από την τσέπη τους την «χασούρα»- λένε πως δεν θα αποδώσει πάνω από 260 εκατ. ευρώ ενώ, όπως φάνηκε και στις επαφές που είχαν οι εκπρόσωποι του κλάδου χθες στην Αθήνα με τον νέο Επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί και επιτελείς της Τρόικα, οι δανειστές προβλέπουν ακόμη μικρότερα έσοδα…

Τα σχόλια είναι κλειστά.