Ειδησεογραφικό site

Μόνο ένα απρόοπτο «κόβει» πια την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου

34

Μόνο ως έκπληξη και απρόοπτο της τελευταίας στιγμής θα είναι οποιαδήποτε άλλη πρόταση, εκτός αυτής του Δημήτρη Αβραμόπουλου, για την προεδρία της Δημοκρατίας για την προεδρία της Δημοκρατίας, εκ μέρους της κυβέρνησης.

Η μετακόμιση του κοινοτικού επιτρόπου από τις Βρυξέλλες στο προεδρικό μέγαρο φαίνεται να κλείδωσε το πρωί της Τετάρτης, όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο κ. Αβραμόπουλος, ευρισκόμενοι και οι δύο στις Βρυξέλλες φέρονται  να επικοινώνησαν, χωρίς καμία πλευρά πάντως να επιβεβαιώνει την επαφή.

Όλες οι πληροφορίες ωστόσο και η στάση κυβέρνησης και επιτρόπου πιστοποιούν ότι η υποψηφιότητα είναι δεδομένη και μάλιστα τον κ. Αβραμόπουλο έσπευσε παρουσιάσει ως επικρατέστερο ακόμη και η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η Αυγή.

Η ανακοίνωση προγραμματίζεται για το βράδυ της Δευτέρας με την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων και τη σχετική ψηφοφορία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα δεν συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη ο κ. Τσίπρας με τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς ούτε ο πρώτος έδειξε οποιαδήποτε σχετική διάθεση, ούτε ο δεύτερος θέλησε να δείξει ότι παρεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική ζωή.

Δεν αποκλείεται στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός να δώσει δείγμα των προθέσεών του, χωρίς ωστόσο να κάνει επίσημη ανακοίνωση της επιλογής του για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.