Ειδησεογραφικό site

Μόλις 32 ετών ο νέος δήμαρχος Μυκόνου

40

Με πυροτεχνήματα και πανηγυρισμούς γιόρτασε χθες η Μύκονος την εκλογή του νεώτερου δημάρχου στην ιστορία της: Πρόκειται για τον μόλις 32 ετών Κώστα Κουκά, με γονείς Μυκονιάτες.

Ο νεαρός δικηγόρος Kώστας Κουκάς, έχει δύο πτυχία (Νομικής του Πανεπιστημίου Θράκης & Γλωσσών, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων Χωρών από το ίδιο πανεπιστήμιο). Έχει ένα μεταπτυχιακό στις «Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές» από την Νομική Σχολή Αθηνών και είναι τελειόφοιτος στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Εργάζεται ως δικηγόρος επί 6 χρόνια και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου. Τόσο η πρακτική του -με υποτροφία- στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο και οι συμβουλευτικές του υπηρεσίες επί 3 χρόνια  σε δύο υπουργεία (Εσωτερικών και  Δημόσιας Τάξης) του επέτρεψαν να γνωρίσει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τόσο των ευρωπαϊκών θεσμών, όσο και της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Εκλέχτηκε πρώτος περιφερειακός σύμβουλος στις Κυκλάδες το 2010.

Ο Kώστας Κουκάς, επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Δράσης» επικράτησε του αντίπαλού του, Αντρέα Φιορεντίνου, με 221 ψήφους διαφορά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.