Ειδησεογραφικό site

Μόδα είναι… 8 Αυγούστου 2015

45

moda2Το επόμενο βήμα του στον χώρο της μόδας έκανε ο γνωστός σχεδιαστής Αλεξάντερ Γουάνγκ, μετά την ανακοίνωση ότι το συμβόλαιό του με τον οίκο μόδας Balenciaga δεν πρόκειται να ανανεωθεί.

Ο 31χρονος Αμερικανοταϊβανέζος σχεδιαστής, από το Σαν Φρανσίσκο, είχε αναλάβει υπεύθυνος Δημιουργικού του οίκου Balenciaga τον Νοέμβριο του 2012, αναπληρώνοντας τη θέση που άφησε κενή με την αποχώρησή του ο Νικολά Γκεσκιέρ. Ως υπεύθυνος Δημιουργικού, ο Γουάνγκ είχε υπό την επίβλεψή του τη γυναικεία και την ανδρική γραμμή ρούχων και τα αξεσουάρ, ενώ τον Νοέμβριο του 2014 και η σουηδική μάρκα ρούχων H&M διέθεσε μια κολεξιόν του.

Έχοντας αποφοιτήσει από τη σχολή μόδας Parsons στη Νέα Υόρκη, ο Γουάνγκ λάνσαρε την πρώτη του γυναικεία γραμμή το 2007 και οι κολεξιόν του πωλούνται σήμερα σε περισσότερα από 700 καταστήματα στον κόσμο. Επιπλέον, το 2011 άνοιξε και το πρώτο μαγαζί με την επωνυμία του, στο Soho της Νέας Υόρκης.

Έχοντας λήξει η συνεργασία του με τον οίκο Balenciaga, έκανε ήδη το επόμενο βήμα στην καριέρα του, ένα καινούριο μαγαζί με την επωνυμία του στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Λονδίνο.

Για το νέο του εγχείρημα ο Αλεξάντερ Γουάνγκ δήλωσε: «Πάντα ήξερα ότι το Λονδίνο θα ήταν η πρώτη πόλη στην οποία θα άνοιγα μαγαζί με την επωνυμία μου στην Ευρώπη. Είναι η μεγαλύτερή μας ευρωπαϊκή αγορά και είναι μια από τις αγαπημένες μου πόλεις στον κόσμο. Νομίζω ότι το Λονδίνο είναι το καλύτερο μέρος για ψώνια παγκοσμίως. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές και τόσα μεγάλα μαγαζιά. Το Harrods μόνο είναι μια Μέκκα, εκεί μπορείς να αγοράσεις οτιδήποτε για τον καθένα».

Το πολυώροφο καινούριο μαγαζί, 625 τετραγωνικών μέτρων, του Γουάνγκ βρίσκεται στην οδό Άλμπεμαρλ, στην περιοχή Μέιφερ του Λονδίνου. Είναι σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Βινσέντ Βαν Ντουισέν σε μίνιμαλ γραμμή και με έμφαση στις υφές και τα υλικά, ενώ τα έπιπλα έχουν σχεδιαστεί από τον ίδιο τον Γουάνγκ. Το μαγαζί αυτό είναι το 25ο μαγαζί του Γουάνγκ και το πρώτο αυτόνομο μαγαζί με την επωνυμία του στην Ευρώπη.

Η κίνηση του Γουάνγκ να ανοίξει μαγαζί στην Ευρώπη, αντί για ένα ακόμη μαγαζί στη Νέα Υόρκη ή τουλάχιστον κάποια άλλη αμερικανική μεγαλούπολη, αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς. Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πολύς κόσμος έχει υιοθετήσει στερεότυπα για αυτόν, που ναι μεν έχουν κάποια βάση, γιατί είναι μέρος της ζωής του, όπως το ότι μένει στο κέντρο της Νέας Υόρκης, ότι συναναστρέφεται με μοντέλα και ότι έχει urban στιλ, αλλά υπάρχουν και άλλες πτυχές του εαυτού του που δεν είναι τόσο προβλέψιμες και που κάθε τόσο νιώθει ότι θέλει να τις εκφράζει.

Όσο για τον χαρακτήρα του, ο Γουάνγκ αυτοχαρακτηρίζεται ασταμάτητος και ενθουσιώδης. Συγκεκριμένα έχει πει: «Έχω εννέα φίλους από το σχολείο, όλο μου τον χρόνο τον περνάω μαζί τους και θα με περιέγραφαν ασταμάτητο. Δεν τους αφήνω να ηρεμήσουν. Μου αρέσει να τους βγάζω έξω. Πάντα λέω ότι αυτό που αγαπώ περισσότερο σε αυτό που κάνω τώρα είναι να μοιράζομαι την επιτυχία και την εμπειρία μου με ανθρώπους και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις κάτι τέτοιο. Πολλές φορές λέω στον εαυτό μου ότι πρέπει να σταματάω για λίγο, για να φάω, ας πούμε. Αλλά αν συμβαίνει κάτι εκείνη τη στιγμή που με ενθουσιάζει, ο ενθουσιασμός μου είναι πολύ δύσκολο να καταπιεστεί».

Με αυτά τα δεδομένα για την έως τώρα καριέρα του και τον χαρακτήρα του, το λανσάρισμα του νέου του μαγαζιού είναι σίγουρο ότι θα είναι μόνο η αρχή στο άνοιγμά του στην Ευρώπη και θα αποτελέσει μια ακόμη επιτυχία του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.