Ειδησεογραφικό site

Μόδα είναι… 5 Σεπτεμβρίου 2015

108

moda2Μετά την ΗΜ, πρωτοπόρο στην ανακύκλωση ρούχων και υφασμάτων, ένας ακόμη οίκος μόδας έχει περιβαλλοντολογικές ανησυχίες. Ο οίκος Sergio Rossi έγινε η πρώτη μάρκα αξεσουάρ που δημιουργεί μια κολεξιόν Πράσινου Χαλιού. Σε συνεργασία με την Eco-Age, συμβουλευτική εταιρεία της Λίβια Φερθ, που εξειδικεύεται σε θέματα βιωσιμότητας, η κολεξιόν Πράσινο Χαλί θα είναι έτοιμη την ερχόμενη βδομάδα. «Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένη με το λανσάρισμα αυτών των αξεσουάρ, καθώς αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό βήμα για την Eco-Age. Για πρώτη φορά θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο λουκ-πρόκληση Πράσινου Χαλιού » δήλωσε η Φερθ. Η κολεξιόν, που αποτελείται από βραδινά παπούτσια εμπνευσμένα από πεταλούδες και τις ανάλογες τσάντες, δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στην Ιταλία, γενέτειρα της Φερθ, από οργανικό μετάξι που είχε βαφτεί και υφανθεί σε εγκαταστάσεις στην Ιταλία, τις οποίες και η Eco-Age είχε επισκεφτεί για να τις ελέγξει. «Ήταν απόλαυση να δουλέψω με τον Sergio Rossi, μια εταιρεία απόλυτα δεσμευμένη στην “πράσινη” παραγωγή. Η συνεργασία μου με τον Άντζελο Ρουτζέρι, διευθυντή κολεξιόν και σχεδίου του οίκου, ήταν φανταστική και με “έφερε” πίσω στις ιταλικές μου ρίζες».

Όλα τα στοιχεία βιωσιμότητας της συλλογής αυτής έχουν μελετηθεί προσεκτικά, που σημαίνει ότι τα κρύσταλλα Swarovski που κοσμούν τα παπούτσια και τις βραδινές τσάντες δεν περιέχουν μόλυβδο. Τα δερμάτινα κομμάτια της συλλογής είναι φτιαγμένα από δέρμα ευρωπαϊκής προέλευσης, από τα οποία απουσιάζει το χρώμιο. Ακόμα και το ξύλινο πλαίσιο σε ένα τσαντάκι είναι πιστοποιημένο από το Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών. Επιπλέον, η Kering, η εταιρεία που ελέγχει τη Sergio Rossi, έχει δεσμευτεί να αντισταθμίσει όλες τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προέκυψαν από την παραγωγή αυτού του πρότζεκτ.

Η συλλογή του Sergio Rossi Πράσινο Χαλί είναι διαθέσιμη τόσο στο site της εταιρείας (www.sergiorossi.com), από τις 3 Σεπτεμβρίου, όσο και στις μπουτίκ του οίκου, από τις 4 Σεπτεμβρίου, και έχει ήδη κερδίσει γνωστούς υποστηρικτές, όπως την ηθοποιό Έμα Γουάτσον και τον σχεδιαστή Ερντέμ Μοράλιογλου, που συνεργάστηκαν πρόσφατα με τη συγκεκριμένη κολεξιόν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.