Ειδησεογραφικό site

Μόδα είναι… 29 Μαΐου 2015

95

Ο Μάιος είναι ο μήνας που φέρνει τον χώρο του θεάματος στη Νότια Γαλλία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και άλλα events σε κοντινές πόλεις. Την περασμένη βδομάδα διοργανώθηκε το 22ο ετήσιο Gala moda2«Σινεμά κατά του AIDS», στο ξενοδοχείο «Hôtel du Cap-Eden-Roc» στην πόλη Αντίμπ της Νότιας Γαλλίας, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, από το ίδρυμα έρευνας κατά του AIDS, amfAR, την εταιρεία παραγωγών ταινιών Bold Films και την εταιρεία πολυτελών κοσμημάτων Harry Winston.

Το Gala είχε μεγάλη προσέλευση επωνύμων από τον χώρο του θεάματος αλλά και της μόδας, μεταξύ των οποίων και οι Αντόνιο Μπαντέρας, Αντρέα Μποτσέλι, Κρις Τάκερ, Πάολο Σορεντίνο, Μάριο Τεστίνο, Έντριεν Μπρόντι, Εύα Λονγκόρια, Ντίτα Βον Τις, Τζέικ Γκάιλενχαλ, Μαριόν Κοτιγιάρντ, Τομ Φορντ, Ζόι Κράβιτς και τα μοντέλα Ντέιβιντ Γκάντι, Ντούτζεν Κρoς, Τζόαν Σμολς, Σάρα Σαμπάιο και Ιζαμπέλι Φοντάνα.

Η μαγευτική βραδιά, με θέα τη Μεσόγειο, πέραν των δημοπρασιών, είχε και ένα σόου μόδας, διοργανωμένο από την υποστηρίκτρια του amfAR, Καρίν Ρόιτφελντ, με θέμα το «Μαύρο άσπρο» και live μουσική από καλλιτέχνες διεθνούς φήμης.

Στην πασαρέλα περπάτησαν 40 από τα καλύτερα μοντέλα του κόσμου, μεταξύ των οποίων οι Αντριάνα Λίμα, Καρολίνα Κούρκοβα, Ιρίνα Σάικ, Ιζαμπέλ Γκουλάρτ, Τζίτζι Χαντίντ, Μπέλα Χαντίντ, Μπάρμπαρα Πάλβιν, Σανέλ Ιμάν, Μπινξ Γουάλτον και Λίλι Ντόναλντον, με εντυπωσιακές ενδυμασίες διεθνών οίκων υψηλής ραπτικής, όπως οι οίκοι Chanel, Dior, Louis Vuitton, Gucci, Balmain, Prada, Giorgio Armani και Tom Ford.

Την αξέχαστη βραδιά συνόδευαν μουσικοί διεθνούς φήμης που ερμήνευαν live τις μεγάλες τους επιτυχίες. Η Charli XCX άνοιξε το μουσικό κομμάτι της βραδιάς με το «Break the rules» και το «Boom Clap» και ακολούθησε η εννέα φορές βραβευμένη με Grammy Mary J. Blige, η οποία ξεσήκωσε τα πλήθη με το «Family affair», ενώ το φινάλε έκανε το επίσης βραβευμένο με Grammy συγκρότημα Imagine Dragons με τα τραγούδια του «It’s time», «Demons» και «Radioactive». Από τις δημοπρασίες ξεχώρισαν αυτή του γλυπτού «Coloring Book» ύψους 5,5 μέτρων, του γλύπτη Τζεφ Κουνς, που δημοπρατήθηκε για περισσότερα από 13 εκατομμύρια δολάρια, το άγαλμα «Donna su Cavallo» του Κολομβιανού γλύπτη και ζωγράφου Φερνάντο Μποτέρο, που πωλήθηκε για 2,2 εκατομμύρια δολάρια, το έργο «Smiling Copper on Cardboard» του Bansky, του δημοφιλέστερου street artist παγκοσμίως, που ήταν δωρεά του Λεονάρντο ντι Κάπριο από την προσωπική του συλλογή και δημοπρατήθηκε για περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια, ένα δείπνο για 12 άτομα στην κατοικία του Αντρέα Μποτσέλι στην Τοσκάνη και άλλο ένα στην παραλιακή του Μαϊάμι, πωλήθηκαν για περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια το καθένα, ενώ και η συλλογή φορεμάτων «Μαύρο άσπρο» δημοπρατήθηκε στο σύνολό της, για περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια.

Μετά το Gala ακολούθησε after party με τον DJ Mark Ronson και την τελευταία του επιτυχία «Uptown funk» με τον τραγουδιστή Bruno Mars. Το Gala κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια που θα διατεθούν για την καταπολέμηση του AIDS και την έρευνα θεραπείας κατά του θανατηφόρου ιού. Ο πρόεδρος του ιδρύματος Κένεθ Κόουλ, αναφερόμενος στην πρόσφατη έναρξη του προγράμματος «Countdown to a cure for AIDS» (Αντίστροφη μέτρηση για τη θεραπεία του AIDS), στόχος του οποίου είναι να βρει την επιστημονική βάση της θεραπείας μέχρι το 2020, αναγνώρισε τη μεγάλη επιτυχία του Gala για ανεύρεση πόρων και δήλωσε: «Με τη βοήθειά σας, έχουμε προσφάτως κάνει μια υπερπροσπάθεια για την θεραπεία του AIDS και είμαστε έτοιμοι να γράψουμε το τελευταίο κεφάλαιο στη θανατηφόρα αυτή επιδημία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.