Ειδησεογραφικό site

Μόδα είναι… 29 Αυγούστου 2015

63

moda2Η Κρίστεν Στιούαρτ θα είναι πρωταγωνίστρια στο επόμενο Métiers d’Arts show του γαλλικού οίκου μόδας Chanel. Η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός έχει ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν με τον οίκο για διάφορες καμπάνιες και συνηθίζει να παρακολουθεί τα σόου του από την πρώτη σειρά.

Σκηνοθέτης του φιλμ ήταν και πάλι ο υπεύθυνος δημιουργικού του οίκου Chanel, Καρλ Λάγκερφελντ. Τα γυρίσματα έγιναν στο Παρίσι τον Ιούλιο, στο στούντιο του Λουκ Μπεσόν και διήρκησαν δυο μέρες.

Ο Λάγκερφελντ ήταν αυτός που συνέλαβε την ιδέα της πλοκής, των διαλόγων, των ενδυμασιών και του κάστινγκ. Το σενάριο είναι μια ενδιαφέρουσα μυθιστορηματική, βιογραφική ιστορία γεμάτη ίντριγκα για την ιδρύτρια του Οίκου, Γκαμπριέλ Σανέλ.

Η 25χρονη Στιούαρτ που έχει πρωταγωνιστήσει και συμμετάσχει σε περισσότερες από 30 ταινίες και έγινε γνωστή από τον ρόλο της στη σειρά Twilight, καλείται τώρα να ενσαρκώσει τη σχεδιάστρια Κοκό Σανέλ, σε μια ταινία που εκτυλίσσεται, κυρίως, σε ένα γραφείο και έναν διάδρομο. Συμπρωταγωνίστριά της η Τζέραλντιν Τσάπλιν που έχει ενσαρκώσει τη Σανέλ ως μεσήλικα, σε προηγούμενα φιλμ του Λάγκερφελντ.

Σχετικά με τη Στιούαρτ, ο Λάγκερφελντ σχολίασε: «Είναι πραγματικά κακιά. Ακόμα και στα δοκιμαστικά γκρινιάζει με το παραμικρό. Είναι κακιά με τον σκηνοθέτη, κακιά με τον παραγωγό». Όσο για τον εαυτό του, που αν και διευθυντής δημιουργικού του Οίκου κάνει και τον σκηνοθέτη της ταινίας, απλά αναφέρει: «Κάνουν τόσες ταινίες για τη Σανέλ, γιατί να μην μπορώ να κάνω και εγώ μία;».

Η ταινία που αναμένεται να είναι μία ακόμα επιτυχία του Λάγκερφελντ, θα κάνει την πρεμιέρα της την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου στη Ρώμη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.