Ειδησεογραφικό site

Μόδα είναι… 25 Απριλίου 2015

50

Ιστορία άφησε το φαντασμαγορικό σόου του οίκου μόδας Burberry με τίτλο «Φέρνοντας το Λονδίνο στο Λος Άντζελες», που έγινε την περασμένη εβδομάδα  Ο διευθύνων moda2σύμβουλος του οίκου Κρίστοφερ Μπέιλι επέλεξε το Griffith Observatory του Griffith Park στο Λος Άντζελες για την παρουσίαση της κολεξιόν φθινόπωρο/χειμώνας 2015, με αφορμή τα εγκαίνια του μαγαζιού στο Rodeo Drive, χαρίζοντας ένα μοναδικό σόου με μια δόση βρετανικής κληρονομιάς.

Ο χώρος της εισόδου ήταν ειδικά διαμορφωμένος ώστε να παραπέμπει στους Βασιλικούς Κήπους του Λονδίνου, με βρετανικές και αμερικανικές σημαίες να κυματίζουν στη σειρά και ένα ελικόπτερο να πετάει από πάνω για να καταγράφει την άφιξη των καλεσμένων.

Στην πασαρέλα πρωταγωνίστησαν η Ναόμι Κάμπελ, η Τζούρνταν Νταν, η Μαλάικα Φερθ και ο Βρετανός κωμικός Τζέιμς Κόρντεν με μια εμφάνιση-έκπληξη, ενώ στην πασαρέλα περπάτησαν και οι φρουροί του Πρώτου Τάγματος της Φρουράς των Γρεναδιέρων παίζοντας τύμπανα και φλάουτα.

Στην πρώτη σειρά δεν παρέλειψαν να παρευρεθούν μεταξύ άλλων και η αρχισυντάκτρια της αμερικανικής «Vogue» Άννα Γουιντούρ, η Βικτόρια και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με τα παιδιά τους, ο Έλτον Τζον, ο Μάριο Τεστίνο, η Ρόζι Χάνινγκτον, η Κάρα Ντελεβίν, η Σούκι Γουότερχαους, ο Τζορτζ Έζρα, η Κέιτ Μπέικινγκσεϊλ, η Τζάνιουρι Τζόουνς και ο Τομ Όντελ.

Η Ναόμι Κάμπελ, η οποία, εκτός από πρωταγωνίστρια στην πασαρέλα, είναι και το πρόσωπο της καμπάνιας του οίκου μαζί με την Τζούρνταν Νταν, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να δουλεύω με έναν τόσο καταξιωμένο οίκο από τη χώρα μου. Ήταν η πρώτη φορά που δούλεψα με την Τζούρνταν, της οποίας είμαι μεγάλη φαν και φυσικά πάντα με εντυπωσιάζει οτιδήποτε κάνει ο Κρίστοφερ. Είναι αξιολάτρευτος».

Πέρα από την πρωτοτυπία του οίκου με τη βασιλική φρουρά ήταν και η πρώτη φορά που ο χώρος αυτός φιλοξένησε επίδειξη μόδας, καθώς χρησιμοποιείται κυρίως για event που σχετίζονται με το διάστημα και την επιστήμη. Επίσης για πρώτη φορά έγινε και η απευθείας μετάδοση του event μέσω της Periscope, για να μπορέσουν να απολαύσουν το σόου και οι θαυμαστές του οίκου σε όλο τον κόσμο.

Μετά τη λήξη του σόου και με δικαιολογημένη περηφάνια, ο Κρίστοφερ Μπέιλι δήλωσε: «Χρειάστηκε πολλή δουλειά και συζήτηση. Το να πάρουμε άδεια για να φέρουμε τη φρουρά της βασίλισσας δεν ήταν εύκολο, αλλά θέλαμε να φέρουμε στο Λος Άντζελες κάτι από Λονδίνο ήταν πολύ σημαντικό για μας. Εν ολίγοις, ήταν μια βραδιά που είχε όλα τα στοιχεία του οίκου: μόδα, μουσική, δημιουργίες, παράδοση και τεχνολογία. Όλα αυτά τα στοιχεία ενώθηκαν στο τέλος για να δημιουργήσουν κάτι τόσο εντυπωσιακό».

Αναμένονται αρκετά ακόμα ενδιαφέροντα σόου στο Λος Άντζελες, καθώς τείνει να γίνει η πέμπτη πρωτεύουσα μόδας, με αυτό του οίκου Louis Vuitton να είναι το επόμενο και με τους Τομ Φορντ και Κρίστοφερ Μπέιλι να έχουν ήδη θέσει τα στάνταρ των σόου πολύ ψηλά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.