Ειδησεογραφικό site

Μόδα είναι… 22 Αυγούστου 2015

128

moda2Σε μια συνέντευξη-απολογία επιδόθηκε το δίδυμο των γνωστών Ιταλών σχεδιαστών του οίκου μόδας Dolce & Gabbana, Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα στο αμερικάνικο περιοδικό «Vogue».

Η απολογία του Ντομένικο Ντόλτσε αφορούσε τα σχόλια που είχε κάνει τον Μάρτιο, σχετικά με την υιοθεσία παιδιών γεννημένα από παρένθετες μητέρες και υιοθετημένα από γκέι ζευγάρια. Ο Ντόλτσε είχε δηλώσει τότε τη διαφωνία του με αυτή τη μέθοδο και συγκεκριμένα είχε πει: «Οι άνθρωποι γεννιόμαστε από μια μητέρα κι ένα πατέρα και αυτό είναι το σωστό. Αποκαλώ τα παιδιά που γίνονται με χημικό τρόπο “συνθετικά παιδιά”. Νοικιασμένες μήτρες, επιλεγμένα σπέρματα από κατάλογο. Οι ψυχίατροι δεν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα αυτού του πειράματος».

Στον απόηχο της δήλωσής του ξεσηκώθηκε παγκόσμια θύελλα αντιδράσεων τόσο από δημοφιλείς ομοφυλόφιλους καλλιτέχνες όσο και από την γκέι κοινότητα και γενικότερα από άλλους πολίτες.

Από τους πρώτους που «επαναστάτησαν» στις δηλώσεις αυτές, ήταν ο γνωστός Βρετανός τραγουδιστής Σερ Έλτον Τζον, ο οποίος είναι παντρεμένος με τον Ντέιβιντ Φέρνις και έχουν υιοθετήσει δύο αγοράκια, γεννημένα από παρένθετη μητέρα.

Ο Τζον επιτέθηκε μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram στο ζευγάρι, γράφοντας: «Πώς τολμάς να αποκαλείς τα όμορφα παιδιά μου συνθετικά; Ντροπή σου να κουνάς το δάχτυλο επικριτικά στις παρένθετες μητέρες, ένα θαύμα που έχει επιτρέψει σε πολλούς ανθρώπους, γκέι και στρέιτ, να εκπληρώσουν το όνειρό τους να γίνουν γονείς. Η αρχαϊκή άποψή σου είναι εκτός χρόνου, όπως ακριβώς και τα ρούχα σου. Δεν θα ξαναφορέσω ποτέ Dolce & Gabbana».

Ο Σερ Έλτον Τζον κάλεσε μάλιστα τον κόσμο να μποϊκοτάρει τα ρούχα του οίκου, κάτι στο οποίο βρήκε συμπαραστάτες άλλους καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, μεταξύ των οποίων τους Μαντόνα, Ρίκι Μάρτιν και Βικτόρια Μπέκαμ.

Πλέον, ο Ντόλτσε έχει μετανιώσει για τα όσα είχε πει και καταλαβαίνει τον πόνο που προκάλεσε. «Έχω κάνει ενδοσκόπηση και έχω μιλήσει πολύ με τον Στέφανο γι’ αυτό το θέμα. Συνειδητοποίησα ότι τα λόγια μου ήταν ακατάλληλα και ζητάω συγγνώμη. Είναι απλά παιδιά. Δεν χρειάζεσαι ετικέτες. Ο καθένας επιλέγει τι θέλει. Δεν γνωρίζω τα πάντα σχετικά με τις παρένθετες μητέρες, αλλά αγαπώ το να βλέπω τον κόσμο ευτυχισμένο. Είναι σαν φάρμακο. Η επιστήμη έχει βοηθήσει τους ανθρώπους» είπε, απολογούμενος ο σχεδιαστής.

Ωστόσο, παραδέχεται ότι ορισμένες επιλογές άλλων ομοφυλόφιλων αντρών και γυναικών, τον βρίσκουν αντίθετο εξαιτίας της πίστης του στην καθολική εκκλησία. Ακόμα και ο Γκαμπάνα, που δεν έχει στενές σχέσεις με την εκκλησία, όπως οι περισσότεροι Ιταλοί, έχει μεγαλώσει με αυτή την κουλτούρα. «Είναι στην παράδοσή μας, είναι στο αίμα μας» δήλωσαν οι δύο σχεδιαστές.

Οι βαθιές επιρροές από την ιταλική κουλτούρα είναι εμφανείς και στις δημιουργίες του οίκου, καθώς όλα τους τα ρούχα έχουν ως επίκεντρο την οικογένεια και τις γιορτές, με ενδυμασίες για όλες τις ηλικίες, από παιδιά έως και ηλικιωμένους. Απόδειξη και η τελευταία τους κολεξιόν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.