Ειδησεογραφικό site

Μόδα είναι… 21 Νοεμβρίου 2015

50

moda2Η νέα ταινία «Ο πόλεμος των άστρων: Η δύναμη ξυπνά», που θα προβληθεί τα Χριστούγεννα, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για 10 Βρετανούς σχεδιαστές που υποστηρίζουν ένα πρόγραμμα φιλανθρωπίας για παιδιά του νοσοκομείου Great Ormond Street Hospital.

Οι σχεδιαστές JW Anderson, Peter Pilotto, Agi & Sam, Bobby Abley, Christopher Raeburn, Claire Barrow, Nasir Mazhar, Phoebe English, Preen by Thornton Bregazzi και Thomas Tait δημιούργησαν unisex φούτερ και T-shirt εμπνευσμένα από «τα μοτίβα και τη διάθεση» αυτής της κινηματογραφικής extravaganza και πωλούνται αποκλειστικά στο Selfridges από την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου.

«Με ενέπνευσε αυτό το project, γιατί παίρναμε πράγματα που ήταν συμβολικά και επίκαιρα για μας» είπε ο JW Anderson για τις δημιουργίες του. «Νομίζω ότι αυτό είναι που βρίσκω τόσο ενδιαφέρον στο “Star wars”, το ότι είναι απίστευτα επίκαιρο, ακόμη και αν είναι σε ένα διαφορετικό κόσμο. Έχεις αυτή τη φαντασίωση μέσα σε μια σκληρή πραγματικότητα».

Για τους σχεδιαστές του οίκου «Peter Pilotto», Peter Pilotto και Christopher de Vos, ήταν ένα έντονο έργο, καθώς ήταν μεγάλοι θαυμαστές της θρυλικής ταινίας από μικροί. «Συχνά κάνουμε αναφορές στα κοστούμια και τα οπτικά εφέ της ταινίας ως πηγή έμπνευσης για τις κολεξιόν μας, μας αρέσει να περιλαμβάνουμε τέτοιου τύπου σουρεαλιστικά σημεία αναφοράς» δήλωσε ο Pilotto.

Ο Preen by Thornton Bregazzi και ο συν-σχεδιαστής Justin Thornton επίσης στρέφονταν στην παιδική τους ηλικία για έμπνευση.

«Μου αρέσουν τα πάντα που αφορούν τον πρωτότυπο “Πόλεμο των άστρων”» είπε ενθουσιασμένος. «Τόσο που επηρεάζει ό,τι σχεδιάζουμε, αλλά έγινε ξεκάθαρα εμφανές στη συλλογή μας φθινόπωρο/χειμώνας 2014, όταν χρησιμοποιήσαμε μεγάλα γραφικά με τη μάσκα του Darth Vader τυπωμένη παντού. Όταν μας πλησίασαν για να συνεργαστούμε και πάλι με το “Star wars” για τη νέα ταινία, εμπνευστήκαμε από το φως και το σκοτάδι εντός της δύναμης. Τα γραφικά μας είναι απευθείας εμπνευσμένα από την όψη των σπαθιών φωτός και ενσωματώσαμε μια αίσθηση από Jedi στη σιλουέτα, με μανίκια κιμονό έντονου στιλ και μια λαιμόκοψη πολλαπλών στρώσεων».

Εκτός από αυτά τα ρούχα που είναι έτοιμα προς πώληση στο ευρύ κοινό, οι σχεδιαστές δημιούργησαν και άλλα για την πασαρέλα, τα οποία θα δημοπρατηθούν και τα έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση του νοσοκομείου παίδων, μετά από μια ειδική παρουσίαση μόδας με τίτλο «Star wars: Fashion finds the force» που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Old Selfridges».

Τα σχόλια είναι κλειστά.