Ειδησεογραφικό site

Μωραϊτης: «Πρωτοφανής ανετοιμότητα της κυβέρνησης για τον ΕΝΦΙΑ»

34

«Τεράστιες ευθύνες για τους ερασιτεχνισμούς και για τις εμμονές που οδήγησαν στη σημερινή παρωδία με τον ΕΝΦΙΑ και η οποία για μια ακόμη φορά δοκιμάζει την αντοχή και προσβάλει την αξιοπρέπεια των πολιτών» βλέπει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος επικρίνει ευθέως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών: «Το υπουργείο επέδειξε πρωτοφανή ανετοιμότητα ενώ – όπως έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει – το μοντέλο της φορολόγησης κάθε ακινήτου ξεχωριστά απέτυχε παταγωδώς και οδήγησε σε απίθανες στρεβλώσεις και αδικίες σε όλη την Ελλάδα».

Ο κ. Μωραΐτης καλεί την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις και να ανταποκριθεί στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ όπως θα διατυπωθούν τις επόμενες ημέρες. Όμως αυτό που προέχει είναι να υπάρξει η μετάθεση των προθεσμιών καταβολή του φόρου. Είναι αδιανόητο να πληρώσουν οι πολίτες την πολιτική ανικανότητα και εμμονή ορισμένων».

Ζητεί επίσης να υπάρξει πλήρης ανασχεδιασμός του φόρου ακινήτων που θα στηριχτεί στην φορολόγηση βάσει της συνολικής ακίνητης περιούσιας, με αφορολόγητα για όποιες κατηγορίες φορολογουμένων απαιτείται».

Τα σχόλια είναι κλειστά.