Ειδησεογραφικό site

Μυστηριώδης συνάντηση Στουρνάρα με Τόμσεν και Λαγκάρντ στο Παρίσι

49

Συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και τον επικεφαλής της Τρόικας στην Ελλάδα Πόλ Τόμσεν είχε την Τρίτη στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Από το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε κοινοποιηθεί το παραμικρό για το ταξίδι του κ. Στουρνάρα στη γαλλική πρωτεύουσα και η επίσκεψη έγινε γνωστή χθες Τετάρτη.

Οταν διαπιστώθηκε πως ο Γιάννης Στουρνάρας βρίσκεται εκτός Ελλάδας, καθώς δεν είχε ανακοινωθεί η πραγματοποίησή του και ο σκοπός του, επικράτησε σύγχυση. Επιστρέφοντας στην Αθήνα ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε πως είχε πάει στο Παρίσι για θέματα της ελληνικής Προεδρίας και του Ecofin.

Σήμερα Πέμπτη, σχολιάζοντας το ταξίδι του κ. Στουρνάρα στο Παρίσι πηγές του υπουργείου Οικονομικών δεν επιβεβαίωναν ότι ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε με την κυρία Λαγκάρντ και τον κ. Τόμσεν.

Οταν όμως κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας προγραμματισμένης ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις αποκάλυψε ότι υπήρξε συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ και του Πολ Τόμσεν με τον Γιάννη Στουρνάρα, συνεργάτες του Έλληνα υπουργού Οικονομικών επιβεβαίωναν ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Στουρνάρα με την κυρία Λαγκάρντ και τον κ. Τόμσεν για θέματα ελληνικής οικονομίας, δηλαδή για το ελληνικό χρέος.

Πρόσθεταν μάλιστα ότι ο υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με τεχνοκράτες άλλων κρατών για να κλείσει τις τελευταίες εκκρεμότητες της ελληνικής προεδρίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.