Ειδησεογραφικό site

Μπόλαρη για Βαρουφάκη: Για όσους έμαθαν στα «φιλέτα» η στροφή προς τη «φασολάδα» είναι εύκολη

47

Προσωπική επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Βαρουφάκη, εξαπολύει η πρώην βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, κυρία Μαρία Μπόλαρη. «Οσοι έζησαν μέσα στην τρυφηλότητα και είναι μαθημένοι στα «φιλέτα» η στροφή προς τη «φασολάδα» είναι εύκολη υπόθεση», αναφέρει η κυρία Μπόλαρη σχολιάζοντας τη διακήρυξη του κ. Βαρουφάκη «υπέρ του λιτού βίου», προσθέτοντας ότι όταν θα καταρρεύσουν οι προτάσεις του αρμόδιου υπουργού στην υπόθεση του χρέους «ο κ. Βαρουφάκης, ως γνήσιος κοσμοπολίτης, θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει αλλού το λιτό βίο του».

Η κυρία Μπόλαρη, το πρώτο στέλεχος της Κουμουνδούρου, που βάζει στο στόχαστρο σκληρής κριτικής ευθέως τον υπουργό Οικονομικών, με άρθρο της στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας, «Εργατική Αριστερά», με τον τίτλο: «Θα αφήσουμε να υποχωρήσει η πολιτική της αντιλιτότητας;», σημειώνει ότι ο κ. Βαρουφάκης «βάζοντας στο στόχαστρο τις «τόσες πολλές Πόρσε Καγιέν που κυκλοφορούν στους στενούς δρόμους» προκάλεσε δυσάρεστους συνειρμούς. Γιατί ελάχιστα χρόνια πριν, η κυβέρνηση του ΓΑΠ είχε και τότε θέσει στο στόχαστρό της τις «Πόρσε Καγιέν» καταλήγοντας, όμως, να πετσοκόβει τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα σε τίποτα δεν ενόχλησε τους κατόχους των υπερπολυτελών τζιπ».

Στο πλαίσιο αυτό, «αυτούς τους συνειρμούς ενίσχυσε μια άλλη αναφορά του Γ. Βαρουφάκη στον «καλό του φίλο Αλ. Παπαδόπουλο». Η αναφορά στον γκουρού της άκαμπτης λιτότητας επί κυβερνήσεων Σημίτη, στον γκουρού της μετάλλαξης της σοσιαλδημοκρατίας προς το σοσιαλφιλελευθερισμό, δεν μπορεί παρά να ακουστεί ως προμήνυμα ιδιαίτερα ανησυχητικό».

Όπως, όμως, παρατηρεί η πρώην βουλευτής, η οποία κατέλαβε στις πρόσφατες εκλογές την έκτη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η απόφαση του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, να κρατήσει την έδρα σε αυτή την εκλογική περιφέρεια και όχι στο νομό Αρτας δεν της επέτρεψε να συμμετέχει στην παρούσα Βουλή, «ο ασκητικός λιτός βίος, που υπηρετεί την ισότητα, είναι μια αρχή της Αριστεράς. Έχει όμως σημασία πότε και από ποια χείλη υπενθυμίζεται αυτή η αρχή. Για ένα υποσύνολο του πολιτικού προσωπικού που ολοφάνερα έζησε μέσα στην τρυφηλότητα, που ολοφάνερα είναι μαθημένο στα «φιλέτα», η στροφή προς τη «φασολάδα» είναι εύκολη υπόθεση: Μπορεί να αποτελεί και μιαν άσκηση στη μεσογειακή διατροφή. Λειτουργεί όμως προκλητικά για έναν ολόκληρο κόσμο που έζησε βυθισμένος στη λιτότητα, που οι μόνες «γκουρμεδιές» που γνώρισε είναι οι προσφορές του Lidl».

Στο μεταξύ, η κυρία Μπόλαρη δεν αφήνει ασχολίαστη και την ακύρωση, από τον κ. Βαρουφάκη, «μιας βασικής θέσης της συνεδριακής απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ», αυτή της διαγραφής τους χρέους της Ελλάδας. «Ο Γ. Βαρουφάκης δεν είναι κορόιδο και «άνθρωπος των σπηλαίων», σαν αυτούς που έγραψαν (μεταξύ τους ο Αρ. Μπαλτάς…) ή σαν αυτούς που συζήτησαν και ψήφισαν τις ιδρυτικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε δεν είναι καν μέλος… Έχει όμως «νέες ιδέες»», για να συμπληρώσει: «Να διατυπώσουμε κι εμείς μια πρόβλεψη: όταν θα καταρρέει το «μενού ανταλλαγών χρέους», όπως κατέρρευσαν όλες οι νεοφιλελεύθερες φούσκες των Παπαδήμα – Στουρνάρα – Χαρδούβελη, ο κ. Βαρουφάκης, ως γνήσιος κοσμοπολίτης, θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει αλλού το λιτό βίο του. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων της χώρας όμως;».

Τα σχόλια είναι κλειστά.