Ειδησεογραφικό site

Μπλόκο ΣΥΡΙΖΑ με ονομαστικές ψηφοφορίες για πολυνομοσχέδιο και ΜΜΕ

37

Με τον Αλέξη Τσίπρα να παίρνει στις πλάτες του την αντιπαράθεση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, συνεδριάζει το μεσημέρι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καθορίσει την τακτική της στις κοινοβουλευτικές μάχες των ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτίθεται να καταθέσει δύο αιτήματα ονομαστικής ψηφοφορίας για τα άρθρα 221 και 152 του πολυνομοσχεδίου, που αφορούν αντίστοιχα στις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και τον επαρχιακό τύπο. Μάλιστα, ειδικά για το πρώτο είναι πιθανόν ο κ. Τσίπρας να δεχθεί αντιπροσωπεία των ένστολων, που διαμαρτύρονται έντονα για τις προωθούμενες ρυθμίσεις. Επί του θέματος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις βουλευτών του, όπως του εισηγητή στο πολυνομοσχέδιο Αλέξη Μητρόπουλου.

Σημειωτέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ονομαστική ψηφοφορία και επί της τροπολογίας που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις συγχωνεύσεις των μέσων ενημέρωσης και τις ρυθμίσεις της διαφημιστικής αγοράς, την οποία (τροπολογία) έχει καταγγείλει ως ρουσφέτι σε μεγαλοπαράγοντες των ΜΜΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά έτσι κι αλλιώς «ζεστές» τις αντιθπολιτευτικές μηχανές του, καθώς αναμένει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο, ίσως και εκλογές.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε περιοδεία που πραγματοποίησε χθες στην Κέρκυρα τόνισε ότι το φθινόπωρο θα είναι περίοδος ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, σημειώνοντας ότι «ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ανεχθεί δίπλα στη φοροεξόντωση, το ξεσπίτωμα εξαιτίας των »κόκκινων δανείων» και το λουκέτο σε δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ούτε τη νέα επερχόμενη κατεδάφιση μισθών και του ασφαλιστικού συστήματος».

Προέβλεψε δε ότι οι φθινοπωρινές εξελίξεις είναι πιθανόν να επισπεύσουν και τις εκλογές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.