Ειδησεογραφικό site

«Μπλόκο» στο κέντρο της Αθήνας από πορείες και συλλαλητήρια

37

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές στο πλαίσιο του Πανεκπαιδευτικού συλλαλητήριου κατά του θεσμού του «νέου λυκείου» και της «επίθεσης» που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στη 1 ξεκίνησαν την πορεία τους, ενώ κλειστές αυτή την ώρα είναι οι οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου.

Στο συλλαλητήριο συμμετάσχουν και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης καθώς κάλεσμα συμμετοχή έχει απευθύνει και η ΟΛΜΕ.

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να λάβουν μέρος στη διαδήλωση διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ άλλων, για την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Ωστόσο, αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται και δεκάδες λιμενεργάτες οι οποίοι διαμαρτυρούνται για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, ενώ η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη πανλιμενική απεργία.

Οι διαδηλωτές πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίούν οι μεταλλεργάτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το εποχικό επίδομα. Νωρίτερα, έξω από το υπουργείο συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν και συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.