Ειδησεογραφικό site

Μπαράζ συναντήσεων στο Μαξίμου ενόψει τρόικας – ΕΝΦΙΑ και αντιρατσιστικό στο τραπέζι

27

Για το ραντεβού στο Παρίσι αλλά και τη ΔΕΘ ετοιμάζεται η κυβέρνηση που ωστόσο έχει να κλείσει ακόμα ζητήματα όπως ο ΕΝΦΙΑ, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα στο Παρίσι, με την σημερινή συνάντηση, του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γκίκα Χαρδούβελη, αλλά και την απογευματινή σύσκεψη, στις 18:00, του πρωθυπουργού με τους υπουργούς που θα συμμετάσχουν στην ελληνική αποστολή.

Λύσεις σε προβλήματα που έχουν προκύψει στο εσωτερικό της κυβέρνησης και οδηγούν σε αναβολή κυβερνητικές αποφάσεις θα επιχειρήσουν να βρουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς το ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι πλησιάζει ενώ η ΔΕΘ στις 6 Σεπτεμβρίου κλείνει το μαραθώνιο του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, το κλίμα στις σχέσεις των δυό κυβερνητικών εταίρων έχει φορτιστεί τις τελευταίες ημέρες με αφορμή δύο ζητήματα: το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου για άλλη μια φορά αναβλήθηκε, και την πολιτική στον τομέα του Δημοσίου.

Στην σημερινή συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως στις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ οι οποίες θα κατατεθούν στη Βουλή πιθανότατα αύριο Τρίτη.

Αισιόδοξος ότι θα είναι επιτυχής η έκβαση της επικείμενης αξιολόγησης της τρόικα εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, στη συνάντηση του με την ηγεσία της ΕΣΕΕ.

Ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι οι προσπάθειες διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η σημερινή κατάσταση είναι καλύτερη απ’ ό,τι προ διετίας, όσον αφορά την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο κ. Χαρδούβελης επισήμανε ότι το υπουργείο έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό φορολογικών ελαφρύνσεων, σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, με προτεραιότητα τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις σκέψεις του κ. Χαρδούβελη βρίσκεται μία συνολική μεταρρύθμιση του συστήματος του ΦΠΑ, με το ενδεχόμενο επιβολής ακόμη και ενιαίου συντελεστή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.