Ειδησεογραφικό site

Μπακογιάννη:Είναι γνωστή η θέση του Καραμανλή για την Προεδρία

50

Συναντήθηκαν Καραμανλής-Μπακογιάννη τη στιγμή που στελέχη της ΝΔ ασκούν κριτική και ζητούν συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα. Aπέρριψε η Ντόρα Μ πακογιάννη τα σενάρια να προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Καραμανλής για το ύπατο αξίωμα.

Με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη. Στη συνάντηση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί συμμετείχε και ο Ευάγγελος Αντώναρος.

«Η χώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε την πατρίδα μας», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, εξερχόμενη από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, όπου συναντήθηκαν, στον απόηχο και του εκλογικού αποτελέσματος.

Σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη δεν έγινε καμία συζήτηση για τα εσωκομματικά της ΝΔ, αλλά ούτε και για το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά για μια πρόταση που της έχει γίνει από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία, ενώ είπε πως θα αποδεχτεί την εν λόγω πρόταση.

«Με τον Κώστα Καραμανλή βρισκόμαστε πολύ συχνά», συμπλήρωσε.

Η συνάντηση Καραμανλή-Μπακογιάννη έρχεται τη στιγμή που στελέχη της ΝΔ ασκούν κριτική για την προεκλογική επικοινωνιακή στρατηγική που ακολούθησε η ΝΔ, επιρρίπτοντας ευθύνες στον στενό κύκλο του Αντώνη Σαμαρά.

Από την πλευρά του, την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς ζήτησε να μην υπάρξει εσωστρέφεια στην παράταξη, εκτιμώντας πως σύντομα η ΝΔ θα κληθεί εν νέου να παίξει τον ιστορικό της ρόλο.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς έχει διαμηνύσει πως θα στήριζε την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τον προεδρικό θώκο.

Αμέσως μετά, στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή, έφθασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος δήλωσε: «Είναι σημαντικό να δούμε τα αίτια και τους υπαίτιους της ήττας, για να δούμε πως θα διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει διάλογος και είναι λογικό να γίνει και με τον Κώστα Καραμανλή, που είναι ο εγγυητής της ενότητας της παράταξης».

Σε ερώτηση αν θέτει θέμα ηγεσίας, ο κ. Γκιουλέκας απάντησε: «Θα συνεδριάσουν τα όργανα. Θα κάνουμε τη συζήτηση. Τώρα χρειάζεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Ο,τι άλλο πούμε τώρα, είναι περιττό».

Τα σχόλια είναι κλειστά.