Ειδησεογραφικό site

Μπάσκετ: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

42

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για 11η φορά στην ιστορία του αλλά αυτή τη φορά το έπραξε κατά τρόπο εμφατικό, αφού ήταν η πρώτη που το πέτυχε με sweep επί του Παναθηναϊκού, του οποίου επικράτησε με 93-74 στο ΣΕΦ φτάνοντας στο 3-0 και σημειώνοντας την πέμπτη φετινή νίκη επί των «πράσινων» σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος.

Ο φιναλίστ της Ευρωλίγκας, που αγωνίστηκε σε μια «καυτή έδρα», κατάκτησε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 2012 και πέρασε δεύτερος στη σχετική κατάταξη αφήνοντας τον Άρη με 10 τρόπαια, ενώ ο Παναθηναϊκός παραμένει μακράν η πρώτη ομάδα με συνολικά 34 πρωταθλήματα Ελλάδας.

Τους «ερυθρόλευκους» οδήγησε στο 3-0 ένας εξαιρετικός Σπανούλης, ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 23 πόντους (και πέντε ασίστ), ενώ ο Πρίντεζης πρόσθεσε άλλους 12 και ο Λοτζέσκι 11. Για την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου, αντίστοιχα, υπέρτερος όλων ο Γιάνκοβιτς με 17 πόντους.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν προσπαθώντας να μεταφέρουν το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα και ο Παναθηναϊκός να «χτυπήσει» από την περιφέρεια. Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία του Ολυμπιακού στις βολές αλλά και τα κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ για να προηγηθούν 11-10, όμως ένα ξέσπασμα του Λοτζέσκι, που ήρθε από τον πάγκο, έφερε το 16-12 για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη λήξη του πρώτου δεκάλεπτου.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να βγάζει μεγάλη ενέργεια στην άμυνα και ως εκ τούτου έβρισκε ρυθμό στην επίθεση, φτάνοντας τη διαφορά στο +6 (26-20), την ώρα που ο Μαυροκεφαλίδης έκανε νωρίς-νωρίς το τρίτο φάουλ και ο προπονητής του τον απέσυρε στον πάγκο, με τη διαφορά να εκτινάσσεται στο +14 (34-20) περίπου στα μισά της περιόδου και το ημίχρονο να κλείνει στο 51-39.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε φουριόζος στο τρίτο δεκάλεπτο, έτρεξε ένα σερί 7-0 σε δύο λεπτά μειώνοντας σε 51-46, για να ακολουθήσει ακριβώς το ίδιο από την απέναντι πλευρά και το σκορ να γίνει 58-46, με τον Σπανούλη να έχει πάρει… φωτιά και να οδηγεί την ομάδα του σε εκτέλεση και δημιουργία.

Η διαφορά έφτασε στο +20  (69-49) στο 27΄, με την πειραϊκή ομάδα να έχει επιβάλει έναν πολύ γρήγορο ρυθμό αλλά τους γηπεδούχους να παρασύρονται από τη διαφαινόμενη επικράτηση, να χαλαρώνουν και ο Παναθηναϊκός να μειώνει σε 69-54, πρόσκαιρα όμως καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν γρήγορα και πάλι στο +20 (75-55).

Το παιχνίδι είχε πια κριθεί ουσιαστικά, αφού εκτός της μεγάλης διαφοράς που είχαν να ανατρέψουν, οι «πράσινοι» είχαν ξεμείνει από δυνάμεις, ψυχολογία και λύσεις. Παρά το πρόσκαιρο -12 (68-80) στο 34΄, οι φωνές του προπονητή του Ολυμπιακού επανέφεραν στην… πραγματικότητα τους παίκτες του, που με ένα σερί 9-0 έφτασαν στο 90-68 δίνοντας θριαμβευτική διάσταση στην επικράτησή τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.